avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorie la buget / tva de recuperat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorie la buget / tva de recuperat

Avem o datorie catre bugetul de stat si in acelasi timp avei de recuperat o suma de 3 ori mai mare reprezentand tva de recuperat. Ma intereseaza daca se poate face compensare intre cele doua datorii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Conta Orasanu , Consultant fiscal 22:06, 24 Iunie 2010
pai cred ca doar compensare se poate face...sau?...#-o
Buna ziua,

Desigur ca se pot compensa doar ca pt a face acest lucru trebuie mai intai sa solicitati rambursarea de TVA. In urma deciziei finale emise de Administratia Financiara in urma solicitarii rambursarii, se vor compensa din TVA admis la rambursare eventuale debite restante + majorarile de intarziere aferente.
In functie de gradul de risc fiscal la care va fi incadrata societatea, rambursarea de TVA poate fi facuta anticipat, cu control ulterior sau va avea loc un control anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva fara control andreimt andreimt Buna ziua. Poate ma puteti ajuta cu ceva informatii... O firma de transport care efectueaza transport extracomunitar are de recuperat TVA 20000 ron,mare ... (vezi toată discuția)
Compensare tva de plata-de recuperat gingin65 gingin65 Daca luna precedenta (ianuarie)am solicitat rambursare TVA si controlul nu s-a facut inca,iar luna curenta (februarie)am TVA de plata se poate face cerere de ... (vezi toată discuția)
Procedura rambursare tva ? marutacosmin marutacosmin Buna seara Societatea noastra are in contul 4424 suma de peste 40 mii lei ( Tva de recuperat ). Data fiind situatia de fata, ne tenteaza sa cerem rambursarea ... (vezi toată discuția)