avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA fara control
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA fara control

Buna ziua.
Poate ma puteti ajuta cu ceva informatii...
O firma de transport care efectueaza transport extracomunitar are de recuperat TVA 20000 ron,mare parte din el aferent unor facturi de achizitie carburant din 2013.
Intrebarea ar fi daca se poate recupera acest TVA fara control cu mentiunea ca firma este infintata in 2010 si nu a avut nici un fel decontrol pana acum...
De asemenea firma are restante la bugetul de stat de 6000 ron...se poate compensa suma restanta cu TVA de recuperat fara control ?
Din lipsa de informare si dezinteres nu au pastrat comenzi transport,foi parcurs,copii Carnet TIR...de aici problema cu controlul...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreimt , utilizator 14:50, 28 Noiembrie 2014
Ma indoiesc ca veti reusi fara control.
Multumesc pt raspuns...ma gandeam ca fiind suma mica intra la grad mic de risc...
Ca sa ai un grad mic trebuie sa te cunoasca inspectorii. Daca nu a existat niciodata vreun control ei nu au nicio informatie despre respectiva societate. De obicei rambursarile fara control se fac la firme care au luna de luna rambursare de TVA, inspectorii stiu care este treaba asa ca in loc sa le faca 12 verificari intr-un an le verifica odata tot anul. In felul acesta ei nu pierd timpul de 12 ori.
Pe lege vorbind (Codul de Procedura Fiscala), nici o rambursare de TVA nu ramane fara control fiscal. Diferenta consta in momentul cand se efectueaza acest control: inainte sau dupa rambursare. Cf. Art 117.1 din Codul de Procedura Fiscala: "(...) in cazul decontului cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare pentru care suma solicitata la rambursare este de pana la 45.000 lei, organul fiscal ramburseaza taxa cu efectuarea, ulterior, a inspectiei fiscale". Mai departe mai cititi dvs. in CPF
Restul sunt presupuneri, pareri, opinii mai mult sau mai putin profesionale.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma minima pentru rambursarea tva alina240 alina240 Buna ziua, Am citit undeva ca suma minima pentru rambursare de TVA trebuie sa fie de 5000 roni. Contabilul firmei spune ca trebuie sa fie de minim 20 000 ... (vezi toată discuția)
Pana la suma de 10.000 lei tva de recuperat se ramburseaza fara control ? elana50 elana50 Pana la suma de 10.000 lei tva de recuperat se ramburseaza fara control , daca este prima cerere de rambursare? Fiind o firma recent infintata. (vezi toată discuția)
Procedura rambursare tva ? marutacosmin marutacosmin Buna seara Societatea noastra are in contul 4424 suma de peste 40 mii lei ( Tva de recuperat ). Data fiind situatia de fata, ne tenteaza sa cerem rambursarea ... (vezi toată discuția)