avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal, postnatal si indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal, postnatal si indemnizatie crestere copil daca esti administrator

Buna ziua,
Detin o societate din anul 2012 la care sunt asociat unic si administrator, dar si angajat din luna februarie 2015.Mentionez ca de 7 ani nu mi-am intrerupt studiile, sunt si masterand anul II.
Sunt insarcinata in 30 de saptamani si as vrea sa intru in concediu prenatal,postnatal ( cele 126 de zile ) dupa care as vrea sa intru in concediu de crestere copil.As vrea sa stiu ce pot face ca altcineva din firma sa imi tina locul pe perioada concediului ( sa poata semna in locul admin. sa ia decizii etc.) .Sotul meu este angajat la societatea mea in functia de inginer.Am tot citit ca functia de administrator , desi nu am contract eu cu societatea cum ca as avea salariu de administrator este incompatibila cu concediul pentru crestere copil.Singura solutie este sa renunt la functia de administrator prin hotarare depusa la registrul comertului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 17 August 2015
Puteti sa-i numiti administrator pe sotul dvs. pe perioada de concediu crestere copil (CCC).
Nu va aflati in stare de incompatibilitate daca sunteti administrator S.C.. Legea nu conditionea acordarea indemnizatiei pentru CCC de o anumita calitate , ci doar de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010..

Singurul inconvenient este ca in calitate de administrator sa nu realizati venituri supuse impozitului pe venit pe durata CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie crestere copil alexandrabb alexandrabb Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei pt cresterea copilului pana la 2 ani. Eu detin doua contracte de munca, unul cu norma ... (vezi toată discuția)
Buna seara - intrare în ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Ptr indemnizatie familiar îndeplinesc conditiile am lucrat in ultimile 12 luni si as vrea sa intru in ccc,patronul meu vrea sa întrerupă contractul s munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de maternitate roxana-georgiana roxana-georgiana Buna ziua, am deschis un I.I. anul trecut in aprilie, sunt si eu angajata ca si administrator cu contract de 2 ore, as vrea sa ma lamuriti daca este adevarat ... (vezi toată discuția)