avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie dupa buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie dupa buletin

Buna ziua! Am nevoie urgent de un raspuns, va rog.
Urmeaza astazi sa inchiriez o garsoniera. Proprietarii mi-au cerut o copie dupa buletin, pe care sa o sigileze si sa o foloseasca doar daca se intampla ceva. Problema este ca nu cunosc persoanele respective, daca vor sa imi foloseasca identitatea pt alte scopuri.
M-am gandit sa le dau o copie dupa un buletin mai vechi (de 2 ani), ce nu mai e valabil si eventual sa schimb o cifra a cnp-ului. Se poate considera asta fals in acte? Mi-e teama sa nu imi fie folosite datele personale in alte scopuri.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:19, 17 August 2015
O sigilieaza si apoi unde o pun? Intr-un sac si apoi intr-un seif?

In contractul de inchiriere se vor inscrie toate datele de identitate asa ca nu au nevoie de nicio copie a CI.
E fara contract. Tocmai de aceea imi este teama sa dau toate datele personale de pe un buletin autentic.
Va recomand sa incheiati contract altfel veti beneficia de "increderea" acordata proprietarului care va poate scoate oricand din locuinta inchiriata.
Dar este optiunea dvs. cum sa procedati.

Parerea mea este sa nu ii dati niciun document de identitate, ori mergeti pe incredere ori nu.

Nu aveti nicio certitudine din partea proprietarului ca va abuza de pozitia de proprietar.
Faceti macar un contract de comodat, acela e un contract de imprumut de folosinta cu titlu gratuit insa in el pot fi specificate niste drepturi si obligatii atat ale dvs. cat si ale proprietarilor. Asa, pe vorbe, nu e prea recomandat.
Puteti citi despre contractul de comodat aici:
[ link extern ]

Daca nu vrea si insista pentru copie, dati-i-o pe aia modificata despre care ati vorbit.
Sau cereti si dvs. o copie dupa actul de identitate al unuia dintre proprietari :) Promiteti la fel, ca o veti folosi doar daca se intampla ''ceva'', de exemplu va scot in strada pentru ca au gasit pe cineva care le da mai mult.
Multumesc, nu stiam de contractul de comodat.

Alte discuții în legătură

Acte necesare iesire cu masina tatalui din tara dunhill11 dunhill11 Tatal meu locuieste in alta tara dar masina lui e la mine cu toate actele acesteia. Vreau sa plec din tara dar nu stiu daca am neaparat nevoie de procura sa ... (vezi toată discuția)
Proprietarul poate lasa pe cineva sa stea in apartament pe termen lung fara contract? lrap lrap Buna ziua, Matusa unei prietene are un apartament in care nu sta nimeni (istorie foarte neplacuta cu niste chiriasi) si ar fi dispusa sa ma lase sa stau in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dacă am lăsat pe cineva sa stea in casa mea , fără ... Dulceamara Dulceamara Buna ziua. Dacă am lăsat pe cineva sa stea in casa mea , fără să plătească chirie , ci doar cheltuielile, daca i-am făcut si buletinul pe adresa ... (vezi toată discuția)