avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionara cu 10-12 ore de lucru zilnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionara cu 10-12 ore de lucru zilnic

O persoana pensionara ,angajata cu patru ore ,poate fi numita sefa de unitate la o unitate de comert , si obligata sa lucreze pentru salar de patru ore 10-12 ore zilnic,chiar in ziua de sambata , cu amenintarea concedierii imediate?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:35, 12 Iulie 2009
Nu poate fi obligat sa lucreze suplimentar .. legea in cazul contractelor de munca cu timp partial prevede interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
In aceasta situatie faptul ca persoana este pensionara nu are relevanta (decat daca e pensionare de invaliditate de gradul 3)

Pentru program de 4 ore exista interdictia scrisa de colegul @freeelis.
Normal si legal ar fi sa va treaca la program de 8 ore si atunci sa va plateasac si orele suplimentare.

Puteti face sesizare la ITM care va efectua control la acea societate, dar e bine sa exite niste doveziu ale timpului dvs real de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial - rog un raspuns teodora27 teodora27 ESTE LEGAL CA UN SALARIAT CARE ARE CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL SA LUCREZE SI SAMBATA??? (vezi toată discuția)
Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare conform codului muncii ariana03 ariana03 Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca o parte din salariatii mei sa lucreze zilnic 12 ore, iar uneori si sambata? (vezi toată discuția)