Doresc sa stiu pasii care trebuie sa ii urmez pentru a vinde apartamentul matusii mele care se afla in Austria. Ma intereseaza daca pot face eu procura aici, sa o traduc si sa i-o trimit acolo sa o legalizeze sau doar ea acolo poate face procura? Din ce am mai citit se poate face procura si la un notar, consulatul Romaniei in Austria fiind cam departe de ea. Acum ma intereseaza urmatorul lucru: ea se duce la notar, face procura in germana, tot acolo trebuie sa o si traduca in romana sau cum anume trebuie sa procedeze? Ea avand actele casei acolo, trebuie sa imi trimita procura, actele casei...si mai am nevoie si de altceva?
procura va fi facuta de catre matusa dvs la un notariat din Austria, in limba germana, urmand ca dvs sa faceti o traducere legalizata in Romania.
Daca matusa ar merge la consulatul/ambasada Romaniei procura s-ar face direct in limba romana. Odata cu procura in original, matusa va va trimite originalele actelor casei.
Si mai am o intrebare. Ce anume trebuie sa mentioneze ea cand se va duce la notar? Nu se pricepe prea bine nici cu limba de acolo si m-a rugat sa ii spun exact ce trebuie sa scrie in acea procura.
Deci eu pot merge aici la un notar si sa-mi dea o procura si ea acolo doar sa completeze datele si sa semneze in prezenta unui notar. Cred ca asta ar fi cea mai simpla varianta.
O seara frumoasa!
Cumparare apartament
roby2019
Fratele meu este in Germania de ceva timp impreuna cu sotia si doreste sa cumpere un apartament in Romania.Problema e ca la consulat e distanta mare si vrea sa ... (vezi toată discuția)
Procura
Bytusi211
Dacă o persoana sta in America se poate sa mi facă procura ca sa vând un imobil in romania ????
Cum mi o poate trimite prin e mail ? (vezi toată discuția)