avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenie dubla ro-canadiana sau numai canadiana ?!?...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenie dubla ro-canadiana sau numai canadiana ?!?...

Am un baiat care a implinit 18 ani recent si care in urma divortului nostru (a parintilor, din 2002) a fost luat in custodie de mama sa si dus in Canada unde a obtinut cetatenia canadiana. Acum dupa majorat vrea sa ramana sa traiasca in Romania. Doresc sa stiu daca automat a pierdut cetatenia romana prin dobandirea celei canadiene sau nu, ...si in ambele cazuri ce e de facut ca sa obtina act de identitate romanesc in conditiile unei duble cetatenii ro-can.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 12 Iulie 2009
Buna ziua,

cetatenia romana nu se pierde prin dobandirea cetateniei altui stat;
verificati totusi dc nu cumva a facut o cerere de renuntare la cetatenia romana;

Avocat Boncu
Cum a obtinut cetatenia canadiana ??? ..... intrucat pentru minori conditiile de obtinere sunt urmatoarele :
- sa fie sub 18 ani la data aplicatiei
- sa fie rezidenti permanent in Canada
- sa fie copii unui cetatean canadian sau copii unui rezident permanent care aplica pentru cetatenie in aceeasi perioada de timp.

Copilul minor, încredinţat prin hotărâre judecătorească părintelui care are domiciliul în străinătate şi care renunţă la cetăţenie, pierde cetăţenia română pe aceeaşi dată cu părintele căruia i-a fost încredinţat şi la care locuieşte, cu condiţia obţinerii acordului celuilalt părinte, cetăţean român. Dacă copilul a împlinit vârsta de 14 ani i se cere consimţământul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia canadiana pentru nou nascut in canada din parinti romani iulimunteanu iulimunteanu buna ziua! va rog sa mi spuneti daca este obligatoriu ca parintii unui copil nascut in canada sa fie rezidenti (sau macar unul dintte ei ) pentru ca acesta sa ... (vezi toată discuția)
Nastere in ro cu un cetatean canadian cristinace cristinace Am rezidenta permanenta in Canada, si sunt insarcinata cu sotul meu, canadian. Mi-ar placea sa vin sa nasc in Romania pt a fi aproape de familie. Ce cetatenie ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cetatenia romana kati-lina kati-lina Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliu in tara si vreau neaparat sa renunt la aceasata cetatenie. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez si ce ... (vezi toată discuția)