avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua locuri de munca full time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua locuri de munca full time

Buna ziua , am o problema, la firma la care lucrez momentan sunt angajat cu norma intreaga la 8 ore/zi, am primit preaviz de concediere pe motivul reducerii locurilor de munca, angajatorul respectand perioada de preaviz specificata in contract, preavizul fiind pana in data de 31.08.2015. Tot in perioada 01.08.2012-31.08.2015 eu am concediu de odihna care mi-a fost acceptat, deci la data de 31.08.2015 se incheie si contractul de munca si concediu de odihna.

Intrebarea mea este : pot sa ma angajez la alta firma cu norma intreaga 8 ore/zi inainte de terminarea contractului la firma actuala in conditiile prezentate?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 19 August 2015
Sunt doua posibilitati :
- fie va recuperati din fondul de garantare a creantelor salariale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 200/2006.

- fie asteptati vanzarea activelor bunurilor societatii.
Si daca angajatorul nu respecta data platii salariului specificata in CIM, dupa acea data pot merge sa il dau direct in judecata, fara a mai merge la ITM?
Puteti sa promovati actiunea in instanta si fara a mai depune sesizarea la ITM.
Pot sa le fac si pe amandoua in acelasi timp? De exemplu luni sa merg la ITM si marti sa merg la tribunal sa il dau in judecata?
Si trebuie sa il dau in judecata pe administrator, sau firma?
Puteti sa depuneti concomitent, atat actiunea in instanta cat si sesizarea la ITM.

Se actioneaza in instanta angajatorul (societatea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ely27tl ely27tl buna am si eu o intrebare.Am fost concediata si acum sunt in preaviz lucrez de 6 luni jumate dar concediu nu mi-am luat,mi sa spus ca ma vor plati ,problema e ... (vezi toată discuția)
Demisia geoman geoman Baiatul meu a lucrat la o firma pana pe data de 06-07-2015 si a dimisionat pe data de 15-07-2015 este ziua de salariul lichidarea pe luna iunie pana la aceasta ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca meningita meningita buna ziua..lucrez la o firma in ROMANIA cu domeniu de activitate in Franta si mi s-au incalcat drepturile salariale in ultimele 3 luni.Mentionez ca primesc ... (vezi toată discuția)