avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparare auto fara inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparare auto fara inmatriculare

Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate achizitiona un autoturism prin contract de V-C, fara a-l inmatricula pe numele meu. Proprietarul vrea sa nu mai figureze cu auto la financiar.
Eu as vrea sa stiu daca o pot lua, legal, fara sa platesc timbrul de mediu momentan. Ulterior, voi incerca sa inmatriculez masina fara plata taxei.
Mai exact, vreau sa o cumpar fara sa o folosesc, dar sa fie cumparata si in cazul in care taxa pica sau am castig de cauza la inmatriculare fara plata, sa o inmatriculez pe numele meu.
In acest caz, o pot lua pe numele meu, sa platesc eu impozitul pentru ea? Vreau ca proprietarul sa nu mai figureze cu masina la primarie si ANAF.

Exclus contract de comodat. Masina m-ar costa o suma foarte mica, proprietarul este o ruda.
Va multumesc!
Cu stima,
Andrei
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:34, 17 August 2015


1-Daca intentionati achizitionarea autoturism prin contract de vanzare cumparare,rezulta ca dvs in calitate de cumparator va revine obligatia legala ca in termen de 30 de zile de la incheierea actului de tranzactionare auto sa finalizati procedura de inmatriculare-respectiv sa o treceti pe rolul dvs fiscal
Ca sa ajungeti in etapa sa treceti auto pe rolul fiscal,este necesar sa parcurgeti etapa programarii la RAR pentru omologare+certificat de autenticitate
Ulterior este obligatoriu sa parcurgeti etapa ANAF impunere taxa mediu
2-Nu exista varianta
o pot lua, legal, fara sa platesc timbrul de mediu momentan....si in cazul in care taxa pica sau am castig de cauza la inmatriculare fara plata, sa o inmatriculez pe numele meu.
In acest caz, o pot lua pe numele meu, sa platesc eu impozitul pentru ea?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele vanzare auto Lazar Cosmin-Celestin Lazar Cosmin-Celestin Buna ziua! Doresc sa vand un autoturism, care apartine tatalui meu si nu sunt familiarizat cu procedura de vanzare.Eu locuiesc in Bucuresti, iar masina ... (vezi toată discuția)
Proaspăt proprietar auto, pot vinde mașina soției? amiali amiali Buna seara! Sunt proprietarul unui autoturism de 2 săptămâni si ma confrunt cu următoarea situație: am achiziționat un auto. din alt județ, am încheiat ... (vezi toată discuția)
Transcrierea unui automobil cu taxa neplatita. Hevesiiosif Hevesiiosif Buna ziua. Sunt persoana cu handicap grav,doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in tara fara plata taxei,fiind inmatriculat de catre o persoana cu ... (vezi toată discuția)