avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul intretinere cu o persoana in plus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul intretinere cu o persoana in plus

Buna seara!
Am si eu o mica intrebare va rog!
Stau in chirie, suntem 3 persoane intr-un apartament cu 2 camere ( aprox 70 mp).
Administratorul blocului, in luna aprilie si mai ne-a trecut la intretinere 4 persoane in loc de 3. (luna aprilie 417 ron, respectiv luna mai 300 ron)
In momentul in care l-am rugat sa ne recalculeze totalul pe acele luni pentru 3 persoane ( nu 4 cum a calculat initial), el mi-a transmis ca e o diferenta infima de 10 lei #-o
Practic dupa spusele lui in cazul in care ne recalculeaza pentru 3 persoane ar trebui sa platim pentru luna aprilie aprox 400 ron si pentru luna mai 280-290 ron.
Vreau sa stiu daca este adevarat sau este o diferenta putin mai mare?
Va multumesc!
Astept si apreciez raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: cioro , utilizator 18:24, 18 August 2015
Indiferent de costurile aferente,prioritatea o ocupa eventuala temeinicie a impunerii suplimentare de persoane
Pe considerentul sumelor modice necontestate,aveti posibilitatea sa va treziti cu surpriza ca in continuare sa vi se mai impuna la plata cate o persoana
Intr-o asociatie de proprietari este legal si moral ca impunerea de persoane sa fie temeinica,nu in baza bisericutelor si a acelor binevoitori care au alta preocupare decat sa se informeze cati intra in bloc si la cine se duc
Incercati sa sesizati oficial presedintele de asociatie despre situatia anormala cu care va confruntati de impunere netemeinica de persoane in plus
Aveti dreptul sa formulati inclusiv contestatie impotriva valorii impuse in lista de plata ,in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d
Ar fi de preferat sa solicitati implicarea proprietarului de drept al imobilului in relatia cu asociatia de proprietari
Cheltuielile pe numar de persoane sunt referitoare la gaze, electricitate comuna (holuri, eventual ascensor) si gunoi.
Impreuna aceste cheltuieli sunt de acest ordin, difera de la bloc la bloc, dar diferenta nu poate fi foarte mare.
De exemplu la blocul meu, in aceste luni insumeaza 15 - 20 lei / persoana. La unele blocuri aceasta suma poate fi si mai mica.
cioro a scris:
Administratorul blocului, in luna aprilie si mai ne-a trecut la intretinere 4 persoane in loc de 3.

Lista de plata se afiseaza lunar iar un proprietar ce observa o problema poate cere explicatii administratorului si, daca nu e multumit, poate contesta suma repartizata in termen de 10 zile de la afisare. Presedintele este obligat sa raspunda in maxim 7 zile de la depunerea contestatiei.
Ati sesizat, ati contestat lista de plata pe luna aprilie in 10 zile de la afisare?
Dar cea aferenta lunii mai?

Cat priveste cheltuielile pentru o persoana, in asociatia noastra acestea sunt intre 10-14 lei/luna pentru ca pe numar de persoane se repartizeaza doar gunoiul (7,20 lei/pers/luna) si energia electrica (3-7 lei/pers/luna).
.... si gazele, dar dv. l-ati omis pentru ca nu aveti aceasta problema :)
Am precizat ca aceasta e situatia "in asociatia noastra".

Alte discuții în legătură

Numar persoane la intretinere TuicaLiliana TuicaLiliana Buna Seara! Sotul meu nu lucreaza in tara! Are locuinta de serviciu in Sofia ( cu contract de inchiriere, inregistrat). Dar, in weekenduri vine acasa, o data ... (vezi toată discuția)
Intretinere anissia anissia mi-a venit intretinerea pe luna trecuta 240 ron pentru un ap, cu 2 camere, 3 persoane.Mie mi se pare extrem de mult, daca acum este atat la iarna oare cat va ... (vezi toată discuția)
Probleme la intretinere din cauza gazului citit gresit Robert_tm Robert_tm Buna. anul trecut in septembrie ne-am mutat in apartamentul unei rude, nu suntem proprietari, nu platim chirie. este un ap cu 2 camere fara centrala sau ceas ... (vezi toată discuția)