avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata chirie si utilitati la apartament. Chiriasi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata chirie si utilitati la apartament. Chiriasi plecati.

Buna ziua!
Am si eu nevoie de ajutorul vostru prin niste sfaturi.

Eu locuiesc intr-un apartament in Bucuresti (al unei rude) insa platesc chirie. Neputand sa platesc singur toata suma, am mai luat cu mine doua persoane. Nu am facut contract. Au stat cam un an de zile, dupa care acum (in luna iulie), au plecat asa din scurt (mi-au spus cu o zi inainte ca se muta ca si-au gasit in alta parte).

Ideea este ca au plecat si au ramas cu datorii neplatite
Chirie pe luna Iulie
Intretinere pe Mai, Iunie, Iulie
Curent, Net+TV.

Garantia a fost una simbolica la inceput, din ea am platit chestii si mai din urma.
Am incercat sa vorbesc cu frumosul, le-am lasat timp, dar acum nu mai sunt de gasit persoanele. M-au blocat si la telefon si pe facebook si pe whatsapp.

Intrebarea mea este: pot rezolva cumva aceasta situatie, pot recupera banii?

Am martori ca au fost in apartament, ca au plecat din scurt lasand datorii, am poze cu ei in apartament/in fata blocului, am conversatiile in care recunosc ca au de plata si ca accepta sa-mi plateasca (dar nu au facut-o) si am poze dupa buletinele lor (pentru ca le-am cerut si mi le-au dat).

Ce pot face?
Pot merge la Politie sa fac o plangere, rezolv ceva?
Ajutor!
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
ContSters149882, utilizator
Se poate deschide proces.
Este insa destul de complicat si de durata.

Despre ce suma este vorba?
n.mihai21 a scris:

Mai du-te frate cu "ilegalitatile" tale..ce sa spun..Probabil ca esti total aerian fata de lumea in care traim. Probabil, daca nu stii cine face adevaratele ilegalitati, urmareste si tu stirile cotidiene.
E plina lumea de nebuni..in loc sa stai sa faci un raspuns de dragul de a raspunde ceva in lipsa de ocupatie sau de altceva, mai bine fa ceva util.

Din pacate, are dreptate cu tot ceea ce afirma! Chiar daca face acest lucru intr-o maniera mai sarcastica. Asta este! :)

Aici si acum nu dezbatem cine savarseste cele mai mai mari sau mai multe ilegalitati in Romania. Ci faptul daca aveti vreo sansa sau nu in instanta.
Ei bine, nu aveti!

Daca ati fi avut macar un contract incheiat legal cu proprietarul, ce ulterior era declarat la administratia financiara pentru a se putea plati taxele aferente, poate ati fi avut vreo jumatate de sansa. Dar asa, nu aveti nimic.

Actiunea in instanta, va fi considerata nefondata!

Ma mir de colegii avocati ce nu v-au explicat niciunul acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
Quartila, utilizator
:ban: Avertisment moderator!

Stimați forumiști @n.mihai21 și @hotumattua

Haideți să păstrăm acest forum pentru discutarea în mod concret a problemelor postate.Nu numai că atacul la persoană este interzis de Regulamentul forumului, dar nici discuțiile fără finalitate nu sunt dorite.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
moderator,
Andrei Grigoriu
Ok, m-am lamurit, deci nu se poate face mai nimic
Multumesc pt raspunsuri.
Puteti inchide topicul.

Ma mir de colegii avocati ce nu v-au explicat niciunul acest lucru.

Colegii avocați probabil ar fi avut o cu totul altă părere dacă le-ar fi cerut sprijinul unui din cei doi dârlăi ce au plecat din apartament fără să plătească!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am contract de inchiriere. proprietarul impune eliberarea locuintei deira deira Buna ziua. Am nevoie disperata de un sfat. Eu si sotul stam in chirie de un an, fara contract, intr-un aparatament unde ni s-a spus initial ca putem sta pe ... (vezi toată discuția)
Apartament inchiriat :chiriasul nu a platit facturi vali2895 vali2895 O ruda mai indepartata a inchiriat un apartament acum 6 luni .(cu contract inregistrat).Problema e ca proprietarul apartamentului a plecat din tara in aceste 6 ... (vezi toată discuția)
Vizã de flotant MonicaForneo MonicaForneo Bună ziua, puteţi să îmi spuneţi dacă pot să îmi fac viză de flotant în cazul în care nu am contract de închiriere pentru apartamentul în care ... (vezi toată discuția)