avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract mansardare ajutor!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract mansardare ajutor!!!

buna ziua! spune ti mi va rog cum se poate rezilia un contract de mansardare facut in urma cu cca 3 ani..timp in care firma care si a luat asupra sa aceasta lucrare nu a executat nimik! mentionez ca in contractul fiecarui locatar din scara , care a semnat cu acesta firma .. nu exista nici un termen de incepere ci doar de finalizare de la inceperea lucrarii( 3 luni). in tot acest timp administratorul firmei a tot invocat fel si fel de motive in ceea ce priveste demersul actelor..(avize...etc)..si nici la telefon nu e de gasit prea des! ne a amenintat ca daca reziliem contractul trebuie sa platim avizele care le a scos! intre timp noua celor de la 4 ne ploua in casa...si tavanele se degradeaza pe zi ce trece! va rog da ti mi un sfat ce putem face in acest caz?!?.am intrebat o daca se apuca macar in primavara (cand se implinesc 3 anide la semnarea contractului)si nu a putut garanta nimik..da vina pe demersul actelor! vrem reziliere ca sa ne putem repara izolatia blocului!

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:45, 19 August 2015
Contractul este legea partilor.

Conditiile de reziliere le veti gasi studiind cu atentie clauzele contractului.
Conform art.1.270 NCC(1)"Contractul valabil incheiat are putere de lege intre partile contractante"Parerea mea este ca, trebuie sa apelati la un avocat ptr.interpretarea contractului. Art.1.266(1) NCC"Contractele se interpreteaza dupa vointa concordanta a partilor,iar nu dupa sensul literal al termenilor.
(2)La stabilirea vointei concordante se va tine seama,intre altele, de scopul contractului,de negocierile purtate intre parti,de practicile statornicite intre acestea si de comportamentul lor ulterior incheierii contractului."Asa cum ati prezentat situatia, contractul este incheiat exclusiv in avantajul executantului,trebuia precizat termenul de incepere a lucrarii ptr.ca de la acest termen sa curga termenul de finalizare a lucrarii,sanse minime de castig.
va multumesc mult pentru raspuns! insa acestecontracte nu se prescriu dupa o perioada de timp daca nu s a executat nimik?
Nu se prescrie de la sine!
Va trebui sa-i notificati.
Sincer sa fiu,nu am inteles despre ce fel de prescriptie este vorba,ce anume sa se prescrie? Daca nu este prevazut un termen de incepere a lucrarilor, evident ca, nu poate exista un termen de la care sa inceapa sa curga prescriptia.In speta, de cand ar incepe sa curga pescriptia, de la ce termen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiunea/rezilierea exclud executarea silita a obligatiilor? ContSters214341 ContSters214341 Conform art. 1549 NCC alin. 1: Daca nu cere executarea silita a obligatiilorcontractuale, creditorul are drept la rezolutiunea sau, dupa caz, rezilierea ... (vezi toată discuția)
Concesionare baza sportiva claudiu3091 claudiu3091 Buna...am concesionat o baza sportiva in luna octombrie..am inceput lucrarile dar nu le pot finaliza in termenul precizat..si una dintre piedici a fost chiar ... (vezi toată discuția)
Mansardare sava 80 sava 80 Va rog sa-mi spuneti si mie cat este valabil un contract de mansardare?Mentionez ca in contract nu este trecuta nici o perioada sau data cand incep lucrarile ... (vezi toată discuția)