avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii stipulate in Lg. priv. protectia minorilor, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii stipulate in Lg. priv. protectia minorilor, remedii in caz de nerespectare

Exista vreo modalitate prin care parintele rezident sa fie "constrans" sa-si indeplineasca obligatiile stipulate in Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului? Acest lucru il intreb deoarece legea nu pare sa includa sanctiuni, cu exceptia cazului in care de ex. parintele se opune programului de legaturi personale, si atunci existand doar masuri asiguratorii
Dar daca rezidentul nu informeaza nerezidentul asa cum are obligatia? Se poate face ceva, a anumita cerere in baza legii? Sau daca rezidentul nu se consulta cu celalalt parinte inainte de a schimba medicul de familie? Sau cand alege o scoala de vara in situatia in care scoala de vara nu solicita si acordul nerezidentului?
Cel mai recent răspuns: brokenangel , utilizator 15:07, 10 Decembrie 2015
"Solutia" ,cu referire la copii, nu poate veni mereu din exterior. Trebuie sa incercati sa va rezolvati problemele si singur. Exclud varianta ca dvs sunteti un inger si fosta doamna un diavol, cat nici invers. Ca atare, poate incercati o abordare diferita. Abordarea unica prin "constrangere" uitati-va si cititi pe acest forum, ce pare a fi produs? A scris vreunul, mama sau tata, ca dupa ce l-a constrans pe celalat parinte lucrurile s-au rezolvat? Eu n-am citit si nici n-am intalnit. Purtati-va normal si ok si poate veti obtine ce doriti.
Informati Protectia Copilului si cereti sa monitorizeze programul de legaturi personale. Daca copilul nu vrea si nu vrea sau celalalt parinte nu deschide usa atunci se va consemna intr-un raport in plus, daca copilul nu vrea cei de la Protectia Copilului vor cere consiliere psihologica care sigur se va aproba. La consilierea psihologica, daca problema e parintele rezident acest lucru se va consemna. Daca problema nu se rezolva dupa consiliere executati silit parintele resident apoi cereti penalizari care, daca in raportul de consiliere e mentionat faptul caparintele resident e problema, nu incurajeaza, nu informeaza, nu sustine, cel mai sigur le veti obtine.
In ultima perioada s-au acordat intr-o veselie penalizari de minim 500 lei/zi intarziere. majoritatea cazurilor s-au rezolvat dupa acordarea acestor penalizari.

La procesul pentru penalizari parintele resident va trebui sa demonstreze ca el v-a oferit informatii, a comunicat si asa ai departe. Nu va putea sa o faca si atunci vine penalizarea. 500 lei/zi nu e putin.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
Admin, administrator
Amenzile se acorda exclusiv pentru nerespectarea programului de vizitare, nu pentru ca parintele rezident l-a informat sau nu pe cel nerezident despre cursurile de engleza sau judo ale minorului!
Ma voi adresa generic catre dvs, desi nu neaparat dvs sunteti persoana careia i se adreseaza textul de mai jos. Este doar o perspectiva, nu o acuzatie. E o perspectiva din care va invit sa vedeti ceea ce propuneti!
Procesomania si festivalul de plangeri v-a adus in aceste situatii! (repet e o adresare generica). Continuati si veti avea acelasi rezultate, daca nu mai rau. Intre timp va v-a percepe si copilul din ce in ce mai "frumos" si ii v-a fi din ce in ce mai "drag" sa plece cu dvs. Oare cum se numeste omul care vede ca daca se urca pe autostrada Bucuresti Pitesti nu ajunge la Constanta si concluzia pe care o trage zi de zi este ca tot asta are de facut ca sa ajunga la Constanta, doar ca trebuie sa plece mai devreme si sa calce mai tare acceleratia?
Pentru a se acorda amenzi trebuie sa se demonstreze legatura dintre refuzul minorului si culpa parintelui rezident! E vorba despre o raspundere delictuala.
Expertizele au contra expertize, exista expert parte etc, asa ca nu va faceti proiectul platesc 5 lei pensie alimentara pe luna si iau cu cealalta mana iau 50 lei pe zi! In plus, s-ar putea ca si mama sa gaseasca "solutia" salariului minim pe economie, pe care o "gasesc" tatii odata cu divortul, sa nu aiba nici proprietate pe numele ei si atunci sa vedeti din 1000 de lei pe luna, avand in vedere ca minorul are domiciliul la ea, cam cu ce suma urmeaza sa va alegeti! Daca mama are un avocat va face o cerere de marire a pensiei (ca obiect al cererii, nu ca ar spera sa si obtina), in cerere solicita insa si fixarea pensiei in sarcina ambilor parinti, asa cum scrie la lege. Din cei 1000 de lei se scade pensia datorata minorului, care nu poate fi poprita, mai face un contract de intretinere cu bunica de 100 de ani si din restul de 250 de lei primiti dvs maxim 25%...in rate! caci in final, dupa 3 luni, instanta va acorda o suma globala, pe care o veti recupera in cuantum de 15 lei pe luna. Bravo!
Daca credeti ca asta ar fi mai bine si mai de folos copilului decat o atitudine corectata, e doar o chestiune de alegere personala, care releva insa adevaratul interes: ma intereseaza mai mult sa o amendez pe mama decat sa-mi vad copilul!
Ca sa nu mai vorbim ca acel copil creste si intr-o buna zi mama va arata copilului poprirea si ii va spune: "ia uite, in vreme ce taica-tu imi dadea ptr tine doar 5 lei, incerca sa-ti ia de la gura 50"! Sa vedeti ce explicatii ii veti da copilului, daca va mai dori sa va mai asculte.
Acum daca dvs considerati ca relatia cu fiul/fiica dvs "merita"' sacrificata pentru bucuria de a amenda mama...si asta spune multe.
Acum daca asta e proiectul dvs de viata...ce sa zicem, fiecare cu proiectele lui! Unii isi vad de viata, progreseaza in cariera si in viata personala, altii raman incremeniti in proiect (expresia apartine lui Gabriel Liiceanu)
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
proastasatului, utilizator
Va multumesc pentru opinii. Amendarea rezidentului pe motiv ca nu vrea sa-i ofere celuilalt informatii despre copil nu cred ca este o solutie. Ca imi este greu (ca sa nu zic imposibil) sa inteleg de ce nu ai vrea ca si celalalt sa stie cat mai multe despre copil, este alta poveste.
N-am prea inteles ideea incremenirii in proiect, in timp ce altii isi vad de viata. Ce sugerati? Ca parintele nerezident sa abandoneze "proiectul copil"?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
againstPAS, utilizator
Eu nu pot sa va sugerez nimic. Ceea ce am sugerat a fost sa incercati sa colaborati, nu sa constrangeti, precum v-ati exprimat! Mai cu duhu^ blandetii, adica.
Ati afirmat ca nu intelegeti de ce parintele rezident nu ofera informatii si nu va consulta. Zic si eu, ca m-ati intrebat, ati intrebat sau v-a reiesit vreodata motivul pentru care nu o face, chiar daca socotiti motivul, prost, neintemeiat? Daca nu il ascultati si pe celalat sigur nu veti gasi calea colaborarii si veti ramane cu cautarea <constrangerilor>, care reiese ca n-a dat roade, din moment ce continuati sa scrieti.
De aceea, constat insa si ma intreb de cate ori este necesar sa-ti arzi mana ca sa intelegi ca acesta e rezultatul cand o bagi in cuptorul pornit. Poate ar fi o idee sa incerci sa bagi mana in cuptor cand acesta nu e aprins, zic si eu....poate gresesc! Sau....o fi bine sa te arzi pana la os!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)