avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana privata de libertate dupa liberare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana privata de libertate dupa liberare

Buna ziua, Am auzit de la cineva ca un detinut, dupa liberare, poate merge la primaria sectorului in care locuieste si sa ceara un fel de ajutor constand in 3 salarii minime. Este adevarat? Daca da, ce pasi trebuiesc urmati? Ce fel de ajutor poate primi un fost detinut dupa liberare? Sau ies si ii lasa asa, fara bani, fara nimic si automat 90% dintre ei vor recidiva?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Babic@ , utilizator 16:29, 29 August 2021
Buna ziua!

Eu nu am auzit de asa ceva. Alti colegi?

Informatia privind ajutorul social pentru fosti detinuti, este reala. Este vorba despre un proiect finantat cu fonduri europene, care a fost demarat acum cativa ani in Brasov.
Proiectul se referea la asistenta in vederea recuperarii sociale a detinutilor eliberati din Penitenciarul Codlea. Pentru fiecare detinut intrat in program, primaria intocmea o fisa de evaluare sociala, astfel ca in functie de nevoile fostului detinut se putea obtine: locuinta sociala, alocatie pentru sprijinirea membrilor familiei, masa la cantina de ajutor social, indrumare catre programe de instruire si formare profesionala si sprijin pentru gasirea unui loc de munca.
Informatia gresita este cea referitoare la 3 salarii minime pe economie.

Buna ziua doamna liliana! In legatura cu raspunsul dumneavoastra: ( eu sunt eliberat de 7 ani din penitenciar jilava bucurești) cat despre ajutor din partea primăriei municipiului,sau a sectorului.... foarte greu obti un ajutor.... Eu caut ceva de LUCRU însă cazierul ma pune în așteptare pe orice listă pt un amărât de job. Aveti idee unde ma pot adresa pentru a putea supravietui în România noastră draga??? Va multumesc frumos pentru atentia acordată.

Ceausescu Liliana - Birou de Mediator a scris:

Informatia privind ajutorul social pentru fosti detinuti, este reala. Este vorba despre un proiect finantat cu fonduri europene, care a fost demarat acum cativa ani in Brasov.
Proiectul se referea la asistenta in vederea recuperarii sociale a detinutilor eliberati din Penitenciarul Codlea. Pentru fiecare detinut intrat in program, primaria intocmea o fisa de evaluare sociala, astfel ca in functie de nevoile fostului detinut se putea obtine: locuinta sociala, alocatie pentru sprijinirea membrilor familiei, masa la cantina de ajutor social, indrumare catre programe de instruire si formare profesionala si sprijin pentru gasirea unui loc de munca.
Informatia gresita este cea referitoare la 3 salarii minime pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza anul de inchisoare melinaR melinaR buna seara si craciun fericit tuturor care intra pe acest forum.Va scriu de foarte mult timp despre problema mea deja se apropie 3 ani si nu am mai putut face ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
Condamnare la locul de munca - posibilitati, recidivist, trafic de droguri, apel wadafac wadafac Buna ziua, La varsta de 19 ani am primit o pedeapsa de 10 luni de inchisoare cu suspendare pentru furt. Dupa 2 ani am fost condamnat la 7 ani de ... (vezi toată discuția)