avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatie etajul 6
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatie etajul 6

Buna ziua! Stau la etajul 4,intr-un bloc cu 6 nivele.La fiecare etaj pe partea dreapta este o garnoniera confort 1 si un apartament cu 2 camere,iar pe cealalta parte (unde stau eu) este o garnoniera si apartament cu 3 camere.Vecinul de la etajul 6 a cumparat garsoniera si a dorit sa faca hidroizolatie pentru ca i se infiltra apa in casa.Stiam ca cei de pe dreapta isi facusera acoperis ca lumea si ramasese doar suprafata de pe partea noastra.Ne-a cautat si adminitratorul de la asociatie cum ca trebuie sa dam 2 mil ca ni se izoleaza pe bloc si ca suntem obligati sa platim ca altfel vecinul ne poate da in judecata.Deci aveam de platit cei de la cele 6 garnoniere si cele 6 apartamente,cate 2 milioane.Nici o problema,s-a dus sotul la asociatie a dat banii,ni s-a dat si chitanta,si am aflat peste cateva zile ca de fapt s-a facut hidroizolatia doar pe suprafata garsonierei cumparate si doar o jumatate de metru a trecut pe suprafata apartamentului cu 3 camere.Vreau sa va cer parerea caci nu mi se pare corect sa platim un serviciu de care la urma urmei nu am beneficiat.Administratorul ne inchide gura ca eram obligati sa platim.,dar noi ne consideram totusi pacaliti!Daca si vecinul de la 6 de la apartament vrea sa izoleze pe bloc trebuie sa platim iar si lui si de data asta poate 6-8 mil ca este suprafata mai mare?
Vrem sfaturi competente pentru a stii ce sa facem de acum inainte.Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:44, 19 August 2015
Terasa este proprietate comuna, iar cand se repara macar si pe bucatele trebuie sa participe toti proprietarii, indiferent de pozitia lor.
Vad ca la dv. se face aceasta diferentiere intre partea stanga si partea dreapta. Ma rog, un fel de impartire pe tronsoane bine delimitate, ma gandesc, de vreme ce s-a putut face hidroizolatia primului tronson absolut separat. Si, probabil, proprietarii de pe acel tronson au platit mai mult de 200 lei la o suprafata mai mare (toata suprafata tronsonului).

In cazul tronsonului dv. s-a putut repara numai portiunea de deasupra garsonierei pentru ca asta era de urgenta si atatia bani se puteau strange in termen scurt, iar dv. ati platit numai 200 lei.
Cand va trebui reparat si restul terasei, probabil, va va costa mai mult, fiind o suprafata mai mare. Si da, trebuie sa va asteptati sa vi se ceara bani si in acel caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli hidroizolatie asociatie de proprietari crina_cta crina_cta ma confrunt cu urmatoarea situatie. la blocul pe care l-am preluat de curand in administrare, hidroizolatia pe bloc s-a realizat partial, in mai multe etape, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori să aflu dacă asociația de propietari ... veronicavera veronicavera Bună ziua, Aș dori să aflu dacă asociația de propietari procedează legal cu plata hidroizolației de pe acoperițul scării, făcută pe jumătate ... (vezi toată discuția)