avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli hidroizolatie asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli hidroizolatie asociatie de proprietari

ma confrunt cu urmatoarea situatie.
la blocul pe care l-am preluat de curand in administrare, hidroizolatia pe bloc s-a realizat partial, in mai multe etape, pe fiecare tronson de apartamente, plata realizandu-se tot pe tronsoane. a mai ramas un tronson de apartamente de hidroizolat. o proprietara de pe acest tronson solicita ca cval hidroizolatiei aferente tronsonului respectiv sa fie repartizata tuturor proprietarilor deoarece este parte comuna. tinand cont de practica uzata in acest bloc de a se repartiza hidroizolatia pe tronsoane, in momentul in care fiecare tronson a fost hidroizolat, exista posibilitatea legala ca si la acest tronson sa se mentina regula? sigur vom ajunge in instanta.
In primul rand comitetul este cel care decide, nu administratorul.
Apoi, trebuie aplicat acelasi principiu ca si pana acum: daca s-a mers pana acum pe tronsoane, se continua pe tronsoane.
Fiind un singur proprietar care vrea altfel, e normal sa se supuna regulilor stabilite si practicate pana acum.
Legal este oricum, atat pe tronsoane cat si pe intreaga scara sau bloc. Dra nu pentru unii intr-un fel iar pentru altii altfel.
Ca un exercitiu discutati cu proprietara si spuneti-i ca sunteti de acord cu ea si o sa repartizati acum costul reparatiei tuturor proprietarilor din bloc dar ca si domnia sa sa solicite sa i se repartizeze din costurile celorlalte lucari efectuate deja la tronsoanele alaturate.
Faceti un calcul rapid pe baza facturilor si o sa vada ca suma a ceea ce ar fi trebuit sa suporte pana acum, pentru celelalte reparatii, este apropiata de cea pe care va trebui sa o suporte acum cand va suporta numai tronsonul ei.
multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor in asociatia de proprietari simionloneta simionloneta Ma confrunt cu urmatoarea problema la asociatie. Suntem trei scari la asociatia de proprietari, din care doua scari au intrare comuna, subsol comun si terasa ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc ContSters86609 ContSters86609 Blocul nostru nu are Asociatie de locatari.Problema mea este ca eu stau la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje si mi-a intrat apa in apartament deoarece vecinii ... (vezi toată discuția)