avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea cheltuielilor in asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea cheltuielilor in asociatia de proprietari

Ma confrunt cu urmatoarea problema la asociatie. Suntem trei scari la asociatia de proprietari, din care doua scari au intrare comuna, subsol comun si terasa comuna. Dar, la lucrarile de reparatii, vechea conducere impartea pe tronsoane , scari. Noi am impartit pe asociatie, chiar daca a fost o lucrare la subsolul scarii 2 si alta la scara 3 .Am avut si o lucrare de hidroizolatie terasa la o scara si comitetul a propus ca suma sa fie suportata din fonduri de penalizari. Unii proprietari nu sunt de acord . Ei au spus sa oprim proprietarilor de pe tronsonul unde s-a facut reparatia si " sa lasam banii in banca. Asa s-a procedat de 30 de ani si nu trebuie sa schimbam aceasta traditie.
Unele facturi vin pe asociatie , adica pe trei scari cumulat ( apa, liftul, interfonul, urban), iar altele vin pe doua scari adica scara 1 si scarile 2 si 3.( gazul, lumina- deoarece avem contor pe scari. Eu le am adunat si le-am impartit pe asociatie.
Fosta administrator spune ca trebuie sa impart cheltuielile pe scari. Nu exista niciun regulament in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:46, 2 Noiembrie 2014
Repartizati consumurile pe scari care vin separat, cele care vin cumulate pe toate cele trei scari le repartizati tuturor.
Daca gazul vine pe fiecare scara separat asa repartizati, daca apa vine pe toate cele trei scari, o repartizati la cele trei, in functie de consumul fiecarei scari, iar pierderile le repartizati in functie de cum aveti stabilit in asociatie.
:offtopic: Trebuie mutata postarea la "Asociatiile de proprietari"!!
terasa s-a facut la o scara doar pe un tronson, trebuie sa opresc cheltuiala doar pe acel tronson? (adica numai la 10 ap.?)
Pe langa faptul ca efectuarea de reparatii de hidroizolare a terasei, pe tronsoane, este paguboasa, nici nu aveti nicio conducere ferma a as. prop. si nici regulamente.

In aceasta situatie, mai mult decat vi s-a spus pana acum sa faceti, nimeni nu va poate spune mai mult.
Incercati sa rezolvati cumva aceasta lucrare si de acum inainte sa nu se mai permita de catre conducerea as. prop. efectuare partiala de astfel de lucrari - sau cine-o face, sa-si recupereze cheltuiala singur si nu prin asociatie!

Banuesc ca sunteti administratorul as. prop. - dvs. cum ati invatat la scoala ca se fac si se achita asemenea lucrari?
Lasati conducerea asociatiei sa rezolve asemenea chestiuni. Eu daca as fi in locul dvs. as notifica in scris com. ex. despre existenta acestor probleme chiar daca acestea sunt cunoscute), solicitandu-le punctul de vedere... Ei va pun pe dvs. sa scoateti castanele din foc, desi nu este atributia administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Schimbare coloane pe un tronson de scara de bloc. există soluție de obligare în acest sens a singurului proprietar care nu e de acord? sorinstanciu sorinstanciu Ne confruntăm cu o situație creată de unii proprietari și anume: pe un singur tronson din cele 4 câte sunt pe o scară de bloc, din cadrul asociației ... (vezi toată discuția)
Cine plateste schimbarea coloanei principale de apa rece, asociatia sau proprietarii in cauza? batalin batalin Buna ziua, In urma cu 2 luni s-a spart conducta de apa rece de la baie. Am sesizat asociatia, care bineinteles ca nu s-a grabit deloc sa o repare. Drept ... (vezi toată discuția)