avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conventie Romania -Germania privind dubla impozitare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conventie Romania -Germania privind dubla impozitare

Buna seara.
Firma la care lucrez are 10 angajati detasati la o fabrica de mase plastice in Germania pentru o perioada de 1 an . Angajati primesc salariul din Romania + o diurna , conform codului fiscal.Avem inclusiv Formularul A 1 obtinut.Acest formular atesta faptul ca Firma isi plateste toate impozitele in Romania .
Acum am fost instiintati de finantele din Germania ca trebuie sa platim la Statul German un impozit pentru salariile angajatilor daca perioada de lucru a acestora depaseste 183 de zile.
Am citit Conventia dintre Romania si Germania privind dubla impozitare si legea 29/2002 dar nu inteleg prea bine de ce trebuie platit acest impozit ( ma incadrez la art 15 din aceasta Conventie ?).
Ve Rog Frumos sa imi raspundeti si mie !!!! Se mai confrunta cineva cu aceasta situatie ???? A mai platit cineva acest impozit ???? Cum se procedeaza si ce trebuie facut .
Va multumesc respectuos pentru atentie si pentru raspunsuri !!!
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 23:23, 19 August 2015
In general, daca perioada de lucru depaseste o jumatate de an, in anumite tari persoana respectiva are un tratament fiscal apropiat de al rezidentului sau chiar tratament egal cu al cetateanului acelei tari. De aici situatia semnalata de Dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
horatiusasu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare personal in germania crystyna2000 crystyna2000 cazul este urmatorul: firma din Romania doreste detasarea de personal in Germania.In acest caz ma intereseaza urmatoarele: -trebuie intocmit act aditional la ... (vezi toată discuția)
Am fost angajat la o firma it romana, care era punct de lucru ... bogdyviki bogdyviki Am fost angajat la o firma IT romana, care era punct de lucru al unei firme germane. Contractul l-am avut cu firma punct de lucru. In perioada derularii ... (vezi toată discuția)
Conventie romania -germania dorinahd dorinahd Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Firma din Romania ,in baza unui contract de prestari servicii cu o firma din Germania are 9 detasati la ... (vezi toată discuția)