avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluarea abuziva a imobilelor în sensul Legii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluarea abuziva a imobilelor în sensul Legii 165/2013

În anul 1955, în urma decesului soțului, o persoană deschide succesiune la care nu acceptă moștenirea nici ea și nici fiicele sale. Moștenirea devine vacantă iar terenul (situat în extravilan în cea mai mare parte) intră în proprietatea statului. Pentru anul 1955 este evident că femeia a făcut acest lucru pentru a-și scăpa familia de comuniștii care o amenințau pentru că erau ”chiaburi”. Fiicele cer retrocedarea terenurilor în anul 1993. În baza cererii din 1993 sunt îndreptățite să li se restituie terenurile cf. Legii 165/2013? Cum pot dovedi că terenurile au fost preluate abuziv? Ce om zdravăn la cap renunță de bună voie la 20 ha de teren agricol?

Alte discuții în legătură

Regulamentul de aplicare a legilor fond funciar szabo doinita doina szabo doinita doina am un proces in care am solicitat anularea hot. com. judetene de fond funciar prin care s-a invalidat cerea de reconstituire a suprafetei de 15 ha teren , pe ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea dreptului de proprietate zaharia alecu zaharia alecu Cum si prin ce metode se poate recunoaste dreptul de proprietate asupra unui teren extravilan in suprafata de 1 ha primit de mama mea prin anii 1942 ca zestre ... (vezi toată discuția)
La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)