avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie si calatoria cu minorul in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie si calatoria cu minorul in strainatate

Detin doua cetatenii, romana si italiana, ma identific cu carte de identitate italiana, la fel si fiica mea de 6 ani cu care am venit in vizita la bunici in Romania si mi se cere la intoarcerea in tara de resedinta sa respect legile romanesti (adica sa prezint o procura din partea tatalui de origine italiana, cu resedinta in Italia) pentru a ma intoarce acasa, in Italia. Dar daca eu nu ma identific cu documente romanesti de ce trebuie sa respect aceasta cerinta? Pentru ca Legea italiana imi permite ca in cartea de identitate a fetitei, sa existe precizarea acestei imputerniciri din partea mea si a sotului meu de a calatorii chiar si in absenta unuia dintre noi, semnata in fata autoritatii italiene, si care romanii nu o accepta. Toate statele din UE o accepta numai romanii nu. De ce? Ce solutii imi dati? Care cetatenie are prioritate? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:59, 20 August 2015
In Romania e tratata ca cetatean roman pentru ca i-ati inscris nasterea in registrele romanesti (are certificat de nastere romanesc).
Nu avem ce solutii sa va oferim, au mai fost situatii de acest fel dar din pacate in toate s-a procedat la fel pentru ca asa e legea romana deocamdata iar politistii de frontiera nu fac altceva decat sa o aplice. Degeaba v-ati certa cu ei.
Sa dea sotul o declaratie la un notar italian, o apostilati si cand veniti in tara o traduceti si o legalizati la un notar roman.

Acesta e modelul:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat nastere pentru cetatean roman si italian, cu domiciliul in italia zorana85 zorana85 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: -tatal meu, cetatean roman, locuieste de 10 ani in Italia unde are si domiciliu ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate (italia) cojocaru_d35 cojocaru_d35 Buna ziua ! Sant casatorita in strainatate,Italia ,cu un cetatean italian si as vrea sa stiu daca certificatul de casatorie trebuie inregistrat obligatoriu si ... (vezi toată discuția)