avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare casatorie cetatean rus.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare casatorie cetatean rus.

Doresc si eu sa stiu ce acte sunt necesare pentru casatoria cu cetatean rus. Ea are si un copil, de care tatal nu a vrut sa stie nimic. Doresc sa stiu si ce acte sunt necesare pentru ca ea sa vina sa traiasca in romania cu tot cu cel micut. Si cam cat timp ar dura totul. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: masumzg , utilizator 19:36, 20 August 2015
-actele se depun cu 10 zile înainte de încheierea căsătoriei
-la depunerea actelor este obligatorie prezenţa ambilor parteneri
-la căsătorie cei doi soţi vor avea actele de identitate la ei şi vor fi însoţiţi de 2 martori (naşii) care vor avea actele de identitate
-dacă cetăţeanul străin nu cunoaşte limba română atat la depunerea actelor cat si la oficierea căsătoriei este necesară prezenţa unui translator/ interpret autorizat care să cunoască limba de cetăţenie (rusă)a cetăţeanului străin (se întocmeşte pv si fotocopie după autorizaţia interpretului şi ştampila/parafa translatorului)
atenţie!în cazul certificatelor ruse nu se preia patronimicul.(nume pe care îl poartă (după tată toți membrii unei familii);

1.actele necesare pentru cetăţeanul român
- buletinul de identitate/CI/CIP ( în original şi copie xerox )
notă: trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în oraşul in care se casatoreste
- certificatul de naştere (în original şi copie xerox)
- certificatul medical prenupţial(eliberat de medicul de familie)
- taxele de cununie(taxa timbru,taxa foto,taxa video)
după caz:
- sentinţa de divorţ rămasă definitivă (în original şi copie xerox)
- certificatul de căsătorie cu fostul soţ(în original şi copie xerox)
- certificatul de deces al fostului soţ(în original şi copie xerox)
- certificatele de naştere ale copiilor până la vârsta de 18 ani aflaţi în întreţinere(în original şi copie xerox)
- livretul de familie
2. actele necesare pentru cetăţeanul rus
- paşaportul (trebuie să fie valabil atât la data înaintării actelor la starea civila cât şi la data oficierii căsătoriei, -în original şi copie xerox (să aibă viză de intrare valabilă în România- să aibă viză pe paşaport valabilă până după căsătorie).
-adeverinţa de cutumă/dovadă eliberată de ambasada sau consulatul Rusiei din România sau certificat de familie eliberat de starea civilă de la statul/locul de cetăţenie-pentru ţările cu care România a încheiat tratate-(din care să rezulte că viitorul soţ, cetăţean străin sau apatrid, nu este căsătorit /sau a fost casatorit, in present este divorţat şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei în România)
- certificatul de naştere (în original şi copie xerox) şi traducerea în limba română a acestuia legalizată la un notar din Romania (în original şi copie xerox)
- certificatul medical prenupţial(eliberat de medicul de familie al soţului/soţiei din România)
- declaraţie notarială( conf.art.34,alin 3 din legea 119/1996 republicată )din care să rezulte următoarele:
-sunt de cetăţenie rusa, naţionalitate……………………,
-nu sunt/ sunt cunoscător al limbii române nu ştiu/ ştiu să scriu, să citesc şi să conversez în această limbă; în schimb cunosc limba………, ştiu să scriu, să citesc şi să conversez în limba………..;
- am mai fost o singură dată căsătorit/ă, în prezent sunt divorţat/ă // sau- nu am mai fost căsătorit şi doresc să închei cea de a doua/prima căsătorie în România- în urma divorţului în prezent port numele de……….... ;
- din casatoria anterioară au rezultat/nu au rezultat copii ;
-am/nu am-----nr. copiilor minori rezultaţi din căsătoria anterioară; în urma divorţului minorii au fost încredinţaţi mie/soţului/soţiei.
-îndeplinesc condiţiile de fond cerute de legea mea naţională pentru a încheia căsătoria în România
- doresc să mă căsătoresc la starea civilă a localitatii*****, judeţul ******, cu numitul/numita…..
- nu cunosc niciun impediment, motiv de natură legală, care să împiedice încheierea căsătoriei mele cu numita/numitul--------------------------
- singurul act eliberat, în vederea căsătoriei, este adeverinţa de cutumă pe care o depun la dosarul de căsătorie, aceasta fiind singurul mod de a certifica că mă pot căsătorii în România
-doresc ca după încheierea căsătoriei să port numele de familie---------------şi soţia/soţul să poarte numele de familie----------
-legea aplicabilă regimului matrimonial/raporturilor patrimoniale, este legea română.
-Regimul matrimonial ales la căsătorie este…………(după caz se va alege regimul:comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională), conform legii române/legii mele de cetăţenie..
după caz:
- sentinţa de divorţ rămasă definitivă (în original şi copie xerox) şi traducerea legalizată a acesteia (în original şi copie xerox)din care să rezulte numele dupa divort,
- certificatul de deces/căsătorie apostilat al fostului soţ (în original şi copie xerox)şi traducerea legalizată a acestuia(în original şi copie xerox)
-certificatele de naştere apostilate ale copiilor(în original şi copie xerox)şi traducerea legalizată a acestora(în original şi copie xerox)

Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
Justitiarul711, utilizator
va multumesc frumos. foarte mare ajutor! multumesc din suflet
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
masumzg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie cu cetatean din federatia rusa sandy2peu2006 sandy2peu2006 BUNA ZIUA! NUMELE MEU ESTE ALEXANDRU SI AS DORI SA STIU CE ACTE SINT NECESARE PENTRU CASATORIE CU CETATEAN RUS! MENTIONEZ CA SINT DIN BUCURESTI S6! DORESC SA ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean german, nascut in romania micatalin71 micatalin71 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean german, nascut in Romania, care a fost casatorita si divortata in Germania. As vrea sa stiu ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian cu acte de rezidenta in italia Octavialuiza Octavialuiza Buna seara.Va rog sa ma ajutati , ce acte sunt necesare pentru casatorie civila dintre o romanca si un cetatean indian cu acte de rezidenta in Italia. ... (vezi toată discuția)