avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune loc de veci

Buna ziua,
Daca un loc de veci nu e revendicat de 10 ani si nu e platit de 6 ani ca taxe anuale ce se intampla ce el?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:29, 20 August 2015
Sunt probleme distincte succesiune loc de veci,nerevendicare loc de veci timp de 10 ani,neachitare taxe aferente timp de 6 ani
Initial trebuie sa precizati concret statutul locului de veci,deoarece dupa anii pe care ii mentionati reiese ca este loc de inhumare concesionat-respectiv titluarul detine strict dreptul de folosinta
Fiecare administratie de cimitir detine Regulament de ordine interioara propriu prin care prevede cazurile de preluare loc de inhumare de catre rude/apartinatori ai titularului
De regula ,prin Reulamentul de ordine interioara se prevede si aspectul ca in cazul in care titluarul cntractului de concesiune nu achita obligatiile aferente ,administratia cimitirului cu scopul legitim de obtinere fonduri,are dreptul sa reintroduca in circuit locul de veci,respectiv sa il concesioneze altei persoane interesate
Puteti sa clarificati aspectele care ca suscita interesul,fie parcurgand clauzele mentionate pe verso-ul contractului de concesiune fie adesandu-va direct reprezentatilor respectivului cimitir

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbatuta - unic mostenitor - concesiune loc de veci kikitam kikitam Parintii mei au decedat -mama acum 10 ani , tata acum 4 ani-si nu am reusit sa fac succesiunea, eu fiind unica mostenitoare ; este vorba de un apartament si un ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci dumitruzaharia dumitruzaharia Buna ziua. In anul 1994 mama mea a cumparat doua locuri de veci . Acum a facut act de donatie pe numele meu. Cei de la Administratia Cimitirelor au zis ... (vezi toată discuția)
Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)