avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de leasing

Am si eu o nelamurire.....Am achizitionat un autoturism in leasing, iar dupa prima rata, masina a fost distrusa intr-un incendiu, Finantatorul a incasat de la asigurari o suma reprezentand restul de plata aferent costului masinii. Mie finantatorul nu mi-a restituit suma ce reprezenta avansul si prima rata. Ce am de facut pentru a recupera aceasta suma de bani? Cine trebuie chemat in judecata si pe ce temei?Va mlultumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 08:08, 13 Iulie 2009
In contractul de leasing aveti o multitudine de clauze, de drepturi(in majoritate pentru finantatori!!! ! :P ) si obligatii(majoritatea pentru utilizatori!).
Daca nu gasiti ce se intampla in caz de distrugere a bunului, Ordonanta 51/1997 (camatarie legalaX-() va poate ajuta in sensul asta.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere leasing lenuivan lenuivan dauna totala la un autoturism(leasing financiar), am primit o calculatie dauna totala: Sume de restituit : avans = -7500 ; -capital rate facturate= -3500 ; ... (vezi toată discuția)
Majorare dobanda gonzo28 gonzo28 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2008 am incheiat un contract de leasing cu TBI Leasing, privind achizitionarea unui autoturism (pe ... (vezi toată discuția)
Somati executare IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua In anul 2006 am incheiat ca persoana fizica un contract de leasing auto pe o perioada de 5 ani. Am achitat un avans de 20000 lei si un numar de 26 ... (vezi toată discuția)