avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna dimineata,
In urma decesului bunicilor, apartamentul acestora a ramas mostenire mamei si surorii acesteia. Eu sunt cea care momentan are domiciliul in apartamentul respectiv. Datorita situatiei tensionate intre cele 2, matusa a intentat un proces, care s-a definitivat intre timp, iar sentinta spune ca mama trebuie sa ii achite matusii contravaloarea partii mostenite. Mama este de acord sa imi doneze partea ei, astfel incat eu am demarat procedurile la banca pentru un credit pentru a o putea scoate pe matusa din indiviziune si a ramane cu apartamentul proprietate personala.
Matusa a pus o ipoteca pe apartament pentru a putea demara executarea silita dupa data de 24.08, acesta fiind termenul indicat printr-o somatie primita de la avocatul acesteia.
Creditul este aprobat, insa, cum este si firesc, banca cere ca matusa sa dea o declaratie la notar cum ca este de acord ca dupa ce primeste suma care i se cuvine de drept, sa ridice acea ipoteca.
Matusa refuza sa vina la notar ca sa dea acea declaratie si intentioneaza sa inceapa executarea silita. Ea sustine ca vine la notar doar in momentul in care isi primeste banii...intrebarea mea este: daca matusa demareaza executarea silita, s poate stopa procedura? In sensul in care eu doresc sa o scot pe matusa din indiviziune, dar ea nu accepta banii...se poate ca executorul sa o convinga sa ii ia? Se poate amana procedura?

Alte discuții în legătură

Lesire din indiviziune kokiutza kokiutza Buna seara, In urma decesului bunicilor, apartamentul acestora a ramas mostenire mamei si surorii acesteia. Eu sunt cea care momentan are domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Executare silita sogorescuelena sogorescuelena Este posibil ca banca la care este dator (un credit de 1000 ron), chiar daca nu a ipotecat apartamentul pentru acest imprumut sa realizeze o executare silita a ... (vezi toată discuția)
Executare silita vecin cu credit pe apartament mariantrifan mariantrifan Buna ziua O matusa sa judecat cu un vecin , in urma procesului acesta trebuie sa ii plateasca daune si cheltuieli de judecata. A contactat un executor pentru ... (vezi toată discuția)