Buna seara,
In urma decesului bunicilor, apartamentul acestora a ramas mostenire mamei si surorii acesteia. Eu sunt cea care momentan are domiciliul in apartamentul respectiv. Datorita situatiei tensionate intre cele 2, matusa a intentat un proces, care s-a definitivat intre timp, iar sentinta spune ca mama trebuie sa ii achite matusii contravaloarea partii mostenite. Mama este de acord sa imi doneze partea ei, astfel incat eu am demarat procedurile la banca pentru un credit pentru a o putea scoate pe matusa din indiviziune si a ramane cu apartamentul proprietate personala.
Matusa a pus o ipoteca pe apartament pentru a putea demara executarea silita dupa data de 24.08, acesta fiind termenul indicat printr-o somatie primita de la avocatul acesteia.
Creditul este aprobat, insa, cum este si firesc, banca cere ca matusa sa dea o declaratie la notar cum ca este de acord ca dupa ce primeste suma care i se cuvine de drept, sa ridice acea ipoteca.
Matusa refuza sa vina la notar ca sa dea acea declaratie si intentioneaza sa inceapa executarea silita. Ea sustine ca vine la notar doar in momentul in care isi primeste banii...cui pot sa ma adresez in aceasta situatie sau ce solutie am eu ca sa pot sa ii dau matusii banii si sa raman in apartament?
Avocatul cu care m-am consultat in aceasta problema m-a consiliat sa cer o confirmare scrisa de la banca cu privire la credit pentru a o trimite in mod oficial matusii.
Avocatul matusii este in concediu pana in data de 24...asa ca dupa aceasta data va fi demarata procedura...exista sansa ca executorul (care nu stiu cine este/va fi) sa intervina in aceasta problema si sa o determine pe matusa sa "coopereze"?
S-a luat legatura cu matusa. A sunat-o avocatul sa ii comunice faptul ca este nevoie de acea semnatura la notar, a fost de acord, dar a doua zi, dupa ce a discutat cu avocatul ei, a refuzat sa mai mearga la notar. Am discutat si eu cu ea si mi-a spus spus ca ea va veni la notar doar pentru contractul de vanzare-cumparare, nu doreste sa semneze acel act notarial.
Executare silita
kokiutza
Buna dimineata,
In urma decesului bunicilor, apartamentul acestora a ramas mostenire mamei si surorii acesteia. Eu sunt cea care momentan are domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea
roxicutza86
buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)