avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie adult
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie adult

Buna ziua

Parintii mei au crescut-o pe fata surorii mele mai mari. Fata are acum 19 ani si as dori sa stiu daca parintii mei ar putea sa o adopte. Mentionez ca sora mea,mama fetei, nu a contribuit cu nimic la cresterea sau educatia ei , ea avand o situatia materiala mai proasta si alti 3 copii. Pe certificatul de nastere al fetei nu e trecut nimic la tata pentru ca nu a recunoscut-o si ,de asemenea, nu a contribuit cu nimic la cresterea ei. Din ultimele mele informatii , el ar fi decedat intre timp. Daca se poate face adoptia, cui ar trebui sa ne adresam si ce proceduri trebuiesc urmate?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alina_cos_86 , utilizator 10:45, 20 August 2015
Pt ca fata e majora, nu mai contează cine și ce fac părinții ei, ci numai ca părinții dvs au crescut-o pe timpul minorității sale, ceea ce veți proba cu martori
Cererea de adopție o fac părinții și o depun spre încuviințarea adopției la judecătoria pe raza căreia locuiesc, bănuiesc ca locuiesc împreună încă.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
gi-jane2, moderator
Martori sunt destui. Vecinii , rudele si toate persoanele care ne cunosc stiu despre situatie. Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie Herminia Herminia Buna ziua. As dori sa aflu cum ar trebui sa procedam in cazul in care tatal meu vitreg vrea sa ma adopte, in conditiile in care eu am deja 26 de ani. Mama ... (vezi toată discuția)
Adoptia unui copil de catre partenerul de viata dodo53 dodo53 Buna seara, As dori sa stiu daca copilul meu (care este adoptat de mine ) poate fi adoptat de partenerul meu de viata cu care suntem impreuna de mai mult de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catre tata axiclau axiclau buna ziua,as dori sa intreb si eu ceva si va multumesc tare mult daca ma ajutati. in ziua de azi nimic nu mai e credibil de acee a am si eu o dilema. am sora ... (vezi toată discuția)