avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema succesiune

Buna ziua.
Problema sta in felul urmator:
Bunicul meu a murit. In urma lui a ramas bunica, tatal meu (care este paralizat de 12 ani) si fratele tatalui meu. Din ce am inteles cu aprox 6 luni pana sa moara bunicul i-ar fi facut acte pt. apartament unchiului meu (fratele tatalui meu).
Noi dorim sa deschidem o succesiune. Mama mea a fost la notar si a intrebat iar notarul i-ar fi spus ca in cazul asta tatal meu nu mai beneficiaza de nimic. Este posibil asa ceva ? Este posibil ca un copil sa poata fi dezmostenit in totalitate in urma unui act ? Va rog frumos sa imi spuneti daca este asa si ce ar trebuii sa fac. Sa facut o nedreptate tatal meu fiind paralizat.
Astept parerile dumneavoastra.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ialin83 , utilizator 00:22, 27 August 2015
In cazul dvs.sunt aplicabile preved.1.092-1.093 Noul Cod Civil privind reductiunea liberalitatilor excesive.Art.1.092 NCC"Dupa deschiederea mostenirii,liberalitatile care inclaca rezerva succesorala sunt supuse reductiunii la cerere."
Art.1.093 NCC"Reductiunea liberalitatilor excesive poate fi ceruta numai de catre mostenitorii rezervatari,de succesorii lor ,precum si de creditorii chriografari." In cazul dvs.actiunea de reductiune a liberalitatilor excesive poate fi exercitata de tatal dvs..care este mostenitor rezervatar.
Mama mea fiind tutorele lui poate face treaba asta in locul lui ?
REPET .... Mama mea fiind tutorele lui poate face treaba asta in locul lui ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Mostenire pedrosolitar pedrosolitar Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)
Donatii gaby di biasi gaby di biasi Buna ziua!Se poate face donatie pt un imobil unui fiu fara prezenta si acordul celuilalt?Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)