avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reiau intrebarea -beneficiar pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reiau intrebarea -beneficiar pensia de urmas

Data post: Duminica, 12 Iulie 2009, 17:30
Forum Pensionari si probleme juridice legate de pensii

Subiect RE: la ce varsta poate beneficia de pensia de urmas? (mergi la mesaj)

Va multumesc, dar aceasta lege am citit-o si eu de pe net .Problema este ca nu am inteles la ce varsta trebuie sa depuna mama mea dosarul la casa pensiilor.Poate nu am fost prea explicita,deci,reiau:.
-mama mea are in acest moment 56 de ani(este nascuta pe 3 decembrie 1952
-tatal meu a fost pensionar.(pensionat la limita de varsta)
-au fost casatoriti 37 de ani.
-mama mea nu este si nu a fost niciodata beneficiara vreunei pensii intrucat ea a fost casnica(cu exceptia pensiei de 6 luni pe care a luat-o imediat dupa moartea tatalui meu in iulie2008 - deoarece nu avea nici un venit)

In conditiile acestea mama am inteles ca poate sa ia pensie de urmas dupa tatal meu.Problema este ca nu stiu la ce varsta pt. ca studiind legea pensiilor am vazut ca varsta standard de pensionare incepe de la 57 si merge pana la 60 de ani .i
Unii imi spun ca trebuie depus dosarul la la 57 de ani ,altii la 58si 3 luni etc.Nu mai inteleg nimik !!!!!!!!
Va rog sa ma lamuriti! Multumesc tare mult!

ultima data editat de laurab. pe data de Duminica, 12 Iulie 2009, 18:11
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
laurab., utilizator
Cel mai recent răspuns: laurab. , utilizator 16:37, 13 Iulie 2009
Potrivit Legii nr.19/2000:
Art. 67. - (1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei standard de pensionare, daca durata casatoriei a fost de cel putin 15 ani.

Fata de data nasterii, varsta standard pentru pensionare la limita de varsta va fi:
Folositi calculatorul de aici :): [ link extern ]
VA MULTUMESC DIN SUFLE:)T!
VA MULTUMESC DIN SUFLET!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

la ce varsta poate beneficia de pensia de urmas? miamy miamy Buna ziua .Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine ca m-am saturat sa stau pe la casa pensiilor si in fiecare zi sa primesc alt raspuns:(.Cand poate mama mea ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? labuta labuta Vreau sa stiu daca mama mea poate iesi la pensie,cand,daca anticipat sau nu.Este nascuta in iulie 1952 si are 4 copii (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor mlm76 mlm76 tatal meu a decedat in 2000. acum ar fi implinit pe 31.07 65 de ani mama mea a implinit virsta de 57 ani poate beneficia de pensia de urmas? ce documente ... (vezi toată discuția)