avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil/mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil/mostenire

buna ziua. Am si eu o nelamurire cu o mostenire. In urma cu 25 de ani tatal meu a stat cu o femeie ,ei nu au avut copii, asa ca au "Infiat" o fata din partea acelei femei. Nu stiu daca au fost casatoriti. Zpa un timp sau despartit i a cunoscuto pe mama mea la care inpreuna au facut 3 copii au stat aproximativ 5 ani in concubinaj apoi sau casatorit inca vre-o 9 ani. Dupa cativa ani tata a decedat. Si dupa un an de la moartea lui fiica lui infiata a data afara pe mama aratandui un document. iar neavan unde sa stea ne.a dat la centru de plasament pe toti 3 frati. Mama mea nu stie ce fel de document era. Deorece nu stia romana era unguroaica . Asa ca au batuto si au aruncato in strada. Intrebarea mea este . As mai avea eu ceva drept din mostenire???
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 07:47, 21 August 2015
Aveti drept la mostenire,sunteti mostenitor rezervatar in calitate de descendent.
din care mostenire, ce avea tata cand a decedat ? Acum cati ani a decedat, ati acceptat mostenirea ? e important si documentul ala ce o fi fost, poate i-o fi vandut casa fetei, poate nu era a lui...
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
In situatia in care mai aveti nelamuriri/intrebari suplimentare, aveti posibilitatea sa continuati discutia folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
emil21 a scris:

Ce cota parte mi-ar reveni mie ca mostenire dupa 25 de ani daca sunt mostenitor dintre 4 copii din care unu infiat ?

ConsuelaScarlat a scris:

cota dumneavoastra este de 1/4, egala cu a fratilor
Aceasta in cazul in care sunt decedati ambii parinti.
Daca doar un parinte este decedat , atunci cotele se schimba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire emil2000 emil2000 Buna seara. Daca tatal meu a stat cu o femeie si acea feeie avea obsora care a decedat si a lasat o fata ofana. Atunci acea femeie a infiato inpreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune diana2007 diana2007 cazul este urmatorul: Dan traieste in concubinaj cu Ana si infiaza copilul nelegitim al Mariei, fetei doamnei Ana. Maria se casatoreste si da nastere altor 2 ... (vezi toată discuția)
Are drept de mostenire? dddro dddro Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)