avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

cazul este urmatorul: Dan traieste in concubinaj cu Ana si infiaza copilul nelegitim al Mariei, fetei doamnei Ana. Maria se casatoreste si da nastere altor 2 copii. Dan si Ana decedeaza. Unicul mostenitor, dupa parerea mea, ar trebui sa fie copilul infiat, fara Ana intrucat au trait in concubinaj. Copilul infiat, pe numele sau Anton, se casatoreste, si are la randul lui un singur copil. Dupa atatea decese nu au fost deschisa succesiunea. Ce poate face Anton acum? Deschide succesiunea dupa bunic si tata? Mentionez ca in masa succesorala intra un imobil.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:49, 14 Ianuarie 2010
Nu am inteles al cui era imobilului, doar al lui dan? (bunicul copilului)?
care bunic ?? din speta dvs. s-a desus : dan si ana concubini, il infiaza pe anton, nepotul anei , din partea fiicei sale, maria.
dan si ana au decedat .
la succesiunea acestora vine fiul adoptat, anton. dar, maria fiica anei vine si ea la succesiunea mamei sale. ea nu are dreptul la succesiunea lui dan, neexistand vreun grad de rudenie intre acestia .

Daca nu cumva imobilul in cauza apartinea doar lui Dan. In aceasta situatie la mostenire vine doar Anton, Fara Maria.
imobilul in cauza apartine parintilor lui dan. Am o intrebare.....de ce vine si Maria, mama naturala a lui Anton la mostenirea lui Dan si a Anei? Dan si Ana nu au fost casatoriti, iar imobilul era al parintilor lui Dan...
Maria ar fi venit la mostenirea mamei ei, Ana.
Nu vine in calitate de "fosta mama" a lui Anton.

Deci, daca imobilul a fost al lui Dan ( al parintilor lui) nu vine la mostenire decat Anton si atat. Restul nu au vocatie succesorala. Daca Anton a decedat si el, totul se mosteneste de catre copilul lui.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire mariard mariard Surorile tatalui meu au renuntat la casa parinteasca (unde au locuit bunicii mei) in favoarea tatalui meu. Cu alte cuvinte, au semnat pentru ca imobilul sa ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune - cine ce drepturi are? adi78ro adi78ro Ion e căsătorit cu Maria. Împreună fac doi copii: Ionel şi Măriuca. Toţi patru locuiesc în casa părinţilor (decedaţi) lui Ion. Măriuca se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)