Am o ruda care se afla in situatia miilor de romani si anume are o datorie la banca (nu cred ca am voie sa spun care) in valoare de 7000 de euro la momentul acela (10.2007) dar care s-a dublat in ultimii ani. A primit prin posta, de la biroul de executare judecatoreasca, copii dupa dosar si o hartie in care este amenintata ca i se va sparge usa intr-un anumit interval orar, in orice zi de acum si ca va trebui sa suporte deplasarea executorului si costul lacatusul care va efectua operatiunea, toate in jurul a 8000 de lei. As dori sa stiu daca este legal sa faci asa ceva si ce ar putea sa faca in situatia asta avand in vedere ca nu are nici un bun pe numele sau.
Executarea silita se poate dispune strict pe bunurile in evidenta debitorului
In cazul in care debitorul nu are bunuri in evidenta,pentru a indeparta situatiile de genul celor mentionate de dvs,este necesar sa contacteze executorul judecatoresc pentru clarificarea cauzei si intocmirea de catre executor a documentelor aferente necesare de depus la dosarul de executare silita
Prin contestatia la executare puteti sa obtineti suspendarea executarii, in anumite conditii pe care le discutati cu avocatul care urmeaza sa va reprezinte. Daca nu aveti studii juridice, nuva sfatuiesc sa incepeti sau sa continuati actiunea de unul singur.
Multumesc. Termenul de prescriptie care este? Nu este prima persoana pe care o aud ca primeste amenintari de genul si nu numai prin posta (telefon, sms, etc.)