Am o ruda care se afla in situatia miilor de romani si anume are o datorie la banca (nu cred ca am voie sa spun care) in valoare de 7000 de euro la momentul acela (10.2007) dar care s-a dublat in ultimii ani. A primit prin posta, de la biroul de executare judecatoreasca, copii dupa dosar si o hartie in care este amenintata ca i se va sparge usa intr-un anumit interval orar, in orice zi de acum si ca va trebui sa suporte deplasarea executorului si costul lacatusul care va efectua operatiunea, toate in jurul a 8000 de lei. As dori sa stiu daca este legal sa faci asa ceva si ce ar putea sa faca in situatia asta avand in vedere ca nu are nici un bun pe numele sau.
Din ce spuneti nu pricep ce vor sa sparga? De ce ar fi nevoie de lacatus? Daca cineva forteaza o casa a altcuiva se numeste spargere si se raporteaza ca atare la 112. Daca casa (apartamentul) e in posesia creditorului au dreptul sa o vanda, daca e doar inchiriata au dreptul sa ceara vanzarea bunurilor creditorului aflate in locuinta, dar ma indoiesc ca ii intereseaza un sifonier sau un pat. Deci? Poate sa ii anunte ca locuinta in care sta e luata cu chirie si nu detine bunuri proprii, iar mobilierul este al celui de la care a inchiriat. In general sunt doar vorbe, pentru ca daca chiar ar face-o sunati imediat la 112 si raportati o spargere.