avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire cf. noului proiect de cod fiscal 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire cf. noului proiect de cod fiscal 2016

Detin,ca persoana fizica, o cladire cu destinatie pensiune,dar nu am desfasurat activitate economica in acest sens si nu intrevad nici in viitor. Cf. noului cod fiscal 2016 impozitul este de 0.2-1.3%din valoarea cladirii?Daca da,ce pot face pentru micsorarea impozitului?Schimbarea destinatiei in cladire rezidentiala sau mixta?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 10:07, 25 Octombrie 2015
Pentru a beneficia de impozit micsorat cladirea trebuie sa aiba destinatie rezidentiala(de locuit).Daca are destinatie de locuit(cladire rezidentiala), atunci daca in ea desfasurati activitate economuca se pune problema unui impozit majorat.Ca urmare dvs trebuie sa schimbati destinatia cladirii-in cladire rezidentiala.Faptul ca nu aveti activitate intr-o cladire nerezidentiala nu va scuteste de plata impozitului majorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pentru apartamentele inchiriate la firme vasilemb vasilemb Inchiriez un apartament la o firma pentru sediu social si unul la alta firma pentru punct de lucru. Cu cat se majoreaza cota de impozit pentru cele 2 ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidential daria albu daria albu Detin un imobil cu destinatie mixta conform AC (locuinta +spatiu comercial la parter).De ce ma obliga primaria sa platesc impozit cu regim nerezidential pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitare diferentiata sau nu? zanionel zanionel in apartamentul parintilor am deschis un pfa obiect de activitate ,, alte forme de invatamant resp.meditatii,tot in acest imobil au si parintii mei sediul ... (vezi toată discuția)