avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Informatii ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Informatii ANAF

Sunt actionar la o firma din Bucuresti-Sector 6
As dori sa stiu daca solicit la ANAF informatii privind plata profitului net pe ac , aceasta institutie este obligata sa imi puna la dispozitie datele cerute?
Mentionez ca informatiile obtinute pina acum in mod oficial de la ONRC nu imi sunt suficiente.
Am nevoie si de bilantul semestrial , inclusiv repartizarea si plata profitului realizat in 2015 care se transmite numai la ANAF.
Multumesc anticipat pentru raspuns operativ si calificat.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
ballo, utilizator
Cel mai recent răspuns: ballo , utilizator 14:45, 1 Septembrie 2015
Profitul contabil se poate repartiza doar dupa terminarea exercitiului financiar (de regula, coincide cu anul calendaristic) odata cu aprobarea bilantului contabil.

Ceea ce se raporteaza semestrial nu este bilant si nu se face nici repartizarea profitului. Ca urmare, daca vreti dividende pentru profitul realizat in 2015, le veti obtine (daca profitul se va repartza astfel) cel mai devreme in primavara lui 2016.
Scuze Dle Iulian,
Am gresit , este vorba de profitul realizat pe 2014 si nu 2015.Din bilantul annual pentru 2014 , inclusiv celelate documente insotitoare depuse de firma la la ONRC rezulta ca in 2014 s- a realizat profit , dar nu rezulta daca acesta a fost platit celorlalti 2 actionari care inca lucreaza la firma.Eu m-am pensionat iar in prezent cei de la firma refuza orice comunicare.
Neoficial am informatii ca profitul a fost impartit intre ceilalti 2 actionari dar nu am dovada necesara.
Poate ca documentele depuse la ANAF pentru semestrul 1-2015 ar fi relevante.
Cum sa procedez?
Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2015
ballo, utilizator
Chiar nimeni nu stie?
Este obligat conform legii ANAF sa-mi furnizeze bilantul semestrial , in calitatea mea de actionar?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exclus de la plata dividente de asociati ballo ballo Sunt unul din cei 3 actionari la o firma cu sediul in Bucuresti -sector 6. Am fost salariat la aceasta firma pina in 2013 cind m-am pensionat. Din bilantul ... (vezi toată discuția)
Folosire cont 1068 maria19 maria19 Buna seara, In anul fiscal 2012 o societatea a inreg profit . , acest profit fiind repartizat pe alte rezerve , ct 1068. In anul fiscal 2013 soc a ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare fara balanta si acte contabile SCPA Ionescu si asociatii SCPA Ionescu si asociatii Cum intocmesti un bilant de lichidare daca nu ai nici un act contabil al societatii, nu ai posibilitatea de a intocmi o balanta si ANAF ul si Directia de taxe ... (vezi toată discuția)