avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Diferenta favorabila curs valutar partida simpla I.I
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Diferenta favorabila curs valutar partida simpla I.I

Buna ziua, solicit ajutorul d-voastra daca ma puteti ajuta ex:
- intrare factura externa 03.06.15 10.000 eur la un curs de 4.4375, plata se face in data de 15.07.2015 la un curs de 4.4288 dif. curs valutar 87 lei care apare la incasare. Sold la sfirsit zi valuta 40 eur la valoare lei de 264.86 lei si infuentiaza valoare in eur nu poate fi 6,62 lei/eur. Astept un raspuns de la d-voastra cum sa operez cei 87 lei din banca valuta.
Cel mai recent răspuns: gabylili , utilizator 17:41, 21 August 2015
La contabilitatea in partida simpla,inclusiv a I.I.,nu poate fi vorba de diferente de curs valutar,favorabile sau nefavorabile.Conform pct.18 din Reglementarile contabile privind contabilitatea in partida simpla aprobate prin OMFP nr.170/2015,operatiunile efectuate in valuta se evidentiaza in contabilitate...,utilizandu-se cursul de schimb valutar de la data efectuarii operatiunii(incasare,plata,emitere de documente).In RJIP se inregistreaza atat operatiunile in numerar,cat si cele efectuate prin contul curent de la banca,la valoarea prevazuta in documentele justificative,inclusiv TVA. In cazul dvs.se inregistreaza valoarea in lei la data platii.
Multumesc d-le Marian weekend placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)
Cursul valutar aplicat la incasarea unei sume in valuta mmihai155 mmihai155 Buna ziua. Sunt PFA si urmeaza sa primesc (incasez) o suma in dolari din strainatate. Eu am un cont in lei deschis la banca ING. Sa luam un exemplu: ... (vezi toată discuția)
Venit brut Irina03 Irina03 Buna ziua, in cazul in care PFA-ul factureaza catre o firma din afara Romaniei, venitul brut care se trece in RJIP este: 1. venitul brut de la data ... (vezi toată discuția)