Buna,
Sunt intr-o situatie foarte dificila. Sunt in pragul unei concedieri abuzive. Lucrez intr-o firma multinationala de 3 ani. In parcursul acestor 3 ani am avansat de 3 ori. Tot timpul am respectat sarcinile de serviciu si am incercat sa imi ating indicii de performanta (indici care se ating foarte greu). Acum 2 luni s-a schimbat team leader-ul si persoana care a venit in loc are ceva clar cu mine, se i-a de mine din absolut orice, avanseaza oameni care nu au experienta necesara, si eu stau pe acelasi departament de 2 ani de zile (desi eu am zis de fiecare data cand am ocazia ca vreau sa merg pe alt departament pentru a ma dezvolta) si mi se spune ca ea nu intelege ce caut inca aici ca nimeni nu ma vrea aici si ca niciodata nu voi avansa. Nu am zis nimic ca totusi am nevoie de job-ul asta ca ma intretin singura. La ultima intalnire s-a depasit orice limita, mi s-a spus pentru ca ma loghez in program cu 1 sau 2 minute mai tarziu, desi eu sunt la birou si astept sa se conecteze, trebuie sa ii spun ca intarzii cu logarea, ca din cauza asta imi va face dosar disciplinar de concediere pe motive administrative si pe motiv de incompatibilitate. Poate face asa ceva? Ce ar trebui sa fac in cazul asta?
in functie de cat de important este sa ajungeti la noul job imediat urmaeaza sa evaluati si riscurile placarii de la vechea firma fara respectarea preavziului.
Daca nu sunteti intr-una din situatiile in care demisia se poate face fara preaviz si nu puteti respecta termenul de preaviz exista posibilitatea ca angajatorul sa inceteze contractul de munca prin concediere, disciplinar, pentru absente nemotivate. Exista si posibilitatea ca plecarea dvs intempestiva sa produca un prejudiciu societatii unde lucrati, caz in care eii ar putea sa se indrepte impotriva dvs pentru acoperirea acestui prejudiciu. Desigur, nu este un lucru simplu de facut, pentru ca firma va trebui sa dovedeasca clar in ce consta prejudiciul produs de plecarea dvs si sa il cuantifice dar nu este imposibil.
In concluzie, ideal ar fi sa va convingeti noul angajator sa va acorde timpul necesar respectarii preavizului - aspect care ar dovedi noului angajator si faptul ca sunteti o persoana serioasa, care va respectati angajamentele.
Sa inteleg ca sunteti angajata sa sunati la clienti potentiali pe care ii aveti intr-o baza de date (Dumnezeu stie cum obtinuta), ca se mai intampla sa va inchida unii telefonul in nas si ca aveti un target... sa ghicesc... sa sunati la vreo suta de clienti pe zi si sa le faceti capul calendar. Sunteti exponenta unui marketing agresiv si eu v-as inchide cu totul afacerea, daca ar sta in puterea mea. Dar chiar si asa, sunteti doar un pion, o rotita intr-un angrenaj... ok... cineva cu un "job" care vrea sa supravietuiasca, dar care vrea mereu sa avanseze si probabil ati deranjat "teambuildera" (limba romana e stalcita, nu mai exista termen corespondent) pentru ca sunteti "prea perfecta"... poate o concurati si la frumusete, poate e geloasa... cine stie... banuiesc ca peste teambuildera se afla un manager... si este barbat... Acum dincolo de mica mea rautate pe care sper ca nu o luati personal, ci pur si simplu sunt unul dintre acei clienti pe care nu v-as dori vreodata sa ii sunati sa le promovati nu stiu ce aiureli ca va stric inregistrarea... chiar asa... NU ARE TEAMBUILDERA UN SEF LA CARE SA CERETI AUDIENTA? Ce aveti de pierdut? O relatie mai proasta cu doamna (care, parerea mea e ca are ea motivele ei feminine pentru care nu va sufera)... nu cred ca se poate.
Da... mai bine respectati preavizul din contractul de munca, daca e specificat acolo... sau sa va semneze pe demisie ca angajatorul renunta la dreptul de preaviz... sa nu intrati in capcana sa va spuna verbal ceva si dupa aia sa va dea in judecata ca le-ati facut nu stiu ce prejudiciu.
Demisie
costin2874
Vreau sa imi dau demisia de la firma care lucrez si sa plec la alta firma . La firma la care lucrez nu vreau sa plec cu preaviz :azi vreau sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)