avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie copil major cu handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie copil major cu handicap grav

Buna ziua,

În cazul in care copilul meu în varsta de 27 de ani, diagnosticat cu forma severa de retardare mentală, primeste cf L. 448/2006 o indemnizatie lunara, tatal acestuia, daca copilul este major, este obligat sa plateasca pensie de intretinere?
Acesta a platit pana la varsta de 18 ani, exista temei legal, tinand cont de handicapul acestuia, in baza caruia sa fie obligat sa plateasca lunar o pensie de intretinere, sau numai in baza L 448/2006 poate primi copilul ajutor financiar.

Vă multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil major cu handicap grav permanent gheyakob gheyakob Sunt divorțat, am fiu cu handicap grav permanent de la naștere pentru care am fost obligat sa ii plătesc pensie de întreținere până la ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil cu handicap cezarcornel cezarcornel Ma numesc Horju Corneliu Cezar, sunt politist comunitar(functionar public) la Primaria orasului Darabani din anul 2006 si am in ingrijire un copil de 8 ani cu ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap refuz primar ... marshanna marshanna Buna ziua, Mama mea in varsta de 79 de ani are pensie de handicap total - ea locuieste cu mine si cu sotul meu, si de cativa ani buni de zile, primeste ... (vezi toată discuția)