avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuzul de a raspunde la interogatoriu a persoanelor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuzul de a raspunde la interogatoriu a persoanelor juridice de drept public

Buna ziua,
doresc sa stiu ce se intampla daca persoane juridice de drept public,refuza sa raspunda la interogatoriul propus de mine, iar la termen nu se prezinta si depun niciun fel de intampinare sau note scrise.
Mentionez ca am calitatea de reclamant intr-un proces civil, in care contest unele documente emise de aceste entitati ca fiind contrafacute (detin expertiza grafoscopica in acest sens).

multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:42, 24 August 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Codul de Procedura Civila stipuleaza in mod concret faptul ca:
Neprezentarea la interogatoriu şi refuzul de a răspunde
Dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină ori numai ca un început de dovadă în folosul aceluia care a propus interogatoriul. În acest din urmă caz, atât dovada cu martori, cât şi alte probe, inclusiv prezumţiile, pot fi admise pentru completarea probatoriului.


A se vedea in acest sens art-358.
In atare conditii actiunea dvs. are mari sanse de castig.
Dispozitiile articolului citat mai sus se aplica in mod corespunzator pentru toate partile din dosar indiferent de natura juridica a acesteia (persoana fizica sau juridica )
Cu stima,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse reale de castig,instanta poate considera faptul ca nu a raspuns la interogatoriu sau nu se infatiseaza ca o marturie deplina ori numai ca un inceput de dovada in folosul aceluia care a propus interogatoriul.Nedepunerea intampinarii atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii ,in afara celor de ordine publica,daca legea nu prevede altfel.[Art.208(2) NCPC].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare interogatoriu proces civil stemno stemno Buna ziua, Poate cineva ca reclamant sa se sustraga de la interogatoriu (in mod repetat, invocand motive de boala...) desi instanta (civila) il cheama la ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la interogatoriu a unuia dintre cei doi relamanti lore37 lore37 Buna seara Impreuna cu sotul, suntem reclamanti intr-un proces cu o banca avand pretentii banesti. La solicitarea bancii la primul termen de judecata, ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu persoana juridica TudorEmilia TudorEmilia Este obligatoriu raspunsul la interogatoriu? In cererea de chemare in judecata el este atasat si semnat numai de catre reclamant. Trebuie raspuns in formularea ... (vezi toată discuția)