avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubiri victima accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubiri victima accident

Buna seara,

Am mai scris cu ceva timp in urma despre accidentul pe care l-am avut. Am sa reiau putin firul: accident intr-o intersectie cu un taximetrist care avea in masina 2 pasagere; eu nu am respectat indicatorul cedeaza trecerea, el se afla pe contrasens - politia a dat culpa comuna. In prima faza soferul de taxi a chemat ambulanta crezand ca el este nevinovat (avea o usoara ameteala la cap). De aici s-a trecut pe fapta penala. Am mers la spital cu el si cu o pasagera din taxi care acuza ceva dureri la torace, la spital s-au facut raze la sofer si la pasagera - nimic, doctorul i-a trimis acasa deci nu a ramas nimeni internat in spital. Dupa 2 zile pasagera se duce si se interneaza in spital vreo 5 sau 6 zile pt ca se invinetise la un cot o durea intr-o parte si o durea capul. Dupa ceva timp am fost la ea sa vedem daca nu ne putem intelege in sensul sa nu mai depuna plangere la politie. A zis ca ea vrea 2000 ron cheltuielile cu spitalul - eu am fost de acord sa ii dau 1000 numai ca ea vroia sa ii dau eu toti banii pt ca ea nu se intelegea cu taximetristul (acesta tipase la ea intr-o convorbire telefonica). A cam picat intelegerea. Acum, dupa 80 de zile de la producerea accidentului pasagera a depus plangere la politie si vrea 4000 ron despagubiri. Din ce am citit pe net, plangerea se poate pune in 60 de zile de la producerea accidentului. Am vb azi cu politistul care se ocupa de caz, si el zice ca in 90 de zile se poate depune plangerea. In primul rand nu stiu daca e legala plangerea adica trebuia depusa in primele 60 de zile, sau e in regula si dupa 80 de zile? Daca se ajunge in instanta si aceasta ii da dreptate pasagerei, cine plateste despagubirile? Eu sau firma de asigurari? Instanta poate decide despagubiri mai mari decat cere victima? Cam care ar fi planul de bataie?

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:50, 23 August 2015
Despagubirile vor fi platite de catre asigurator. Discutati amiabil cu victima si mergeti impreuna la asigurator ptr o negociere directa astfel incat sanu se ajunga in instanta.
Chiar daca a facut plingere penala nu obtine nimic deoarece raspunderea penala este inlaturata deoarece nu a avut mai mult de 90 de zile de ingrijire medicala. Daunele se pot obtine numai pe cale civila.
In cazul in care solicita daune in civil daunele tot de asigurator se platesc.
Astfel ca victima ori intelege sa se "inteleaga" cu asiguratorul ptr o suma negociata care sa acopere cel putin cheltuielile de spitalizare si ceva pastile pentru cot si pe care o poate obtine rapid, ori merge in instanta unde va obtine ceva despagubiri cand o sa intre Romania in Uniunea Statelor Interplanetare.
Victima poate sa solicite si 1 milion de euro, este problema asiguratorului sa negocieze si despagubeasca victima, doar ptr asta ati platit asigurarea obligatorie RCA.
Daca se ajunge in instanta, eu trebuie sa chem firma de asigurari? Sunt multimea vida in ceea ce priveste problemele de natura judiciara.
Da, solicitati chemarea in garantie a asiguratorului daca se ajunge in instanta.
Avand in vedere ca sunteti multimea vida in probleme juridice va recomand angajarea unui avocat ptr rezolvarea problemei. Si la negocierea cu asiguratorul ar fi recomandat sa participe si avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasager, victima a unui accident rutier vwwhite vwwhite Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta. In drum spre serviciu, tatal meu, pasager in masina firmei la care era angajat, a fost victima ... (vezi toată discuția)
Accident taxi victima pasager mihaela2002 mihaela2002 Am fost victima unui accident ca pasager intr/un taxi, vinovat de producerea accidentului este taximetristul. M-am ales cu o plaga in barbie si o plaga cusuta ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident cu victime clardeluna clardeluna Buna, In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ... (vezi toată discuția)