avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare referitoare la h munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare referitoare la h munca

Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza salariu.La mine la firma cele 168 de h cum se zice la Codul muncii nu se respecta.Muncesti si peste 200 h si calculeaza cu 3.5 lei pe h.Stiu ca cine reclama la Camera de munca e halit ca de acolo cineva suna si te sifoneaza la firma doar spaga conteaza.Ce sa fac?Rog ajutor cu sfat juridic.Ms cu respect va urez de sanatate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 22 August 2015
1. Munca suplimentara este compensata prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
In cazul in care compensarea orelor suplimentare nu este posibila in termen de 60 de zile calendaristice de la efectuarea acestora, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.

Sporul pentru munca suplimentara care se acorda se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

2.
... Stiu ca cine reclama la Camera de munca e halit ca de acolo cineva suna si te sifoneaza la firma doar spaga conteaza. ...

Aveti vreo dovada in acest sens?

3. Daca sustineti ce ati mentionat mai sus , mai aveti doua posibilitati legale pentru a va recupera drepturile , si anume :
- actiunea in instanta
- apelarea la mediere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare vio.micle vio.micle Luna aprilie am lucrat 240 ore dar nu am fost platit decit pentru 168 ,compensare cu zile libere nu este posibil din lipsa de personal ,in Mai o sa am tot 240 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare negut_dorina negut_dorina as dori sa stiu daca un salariat are 12 ore suplimentare in cursul saptamanii cum i le platesc cim este de 8 ore/zi.sal de incadrare este 1200ron.La 168 ore ... (vezi toată discuția)
Ore de munca justmusy justmusy Buna seara, sunt angajat al unei societati din Romania cu un numar mare de angajati si magazine.Pentru luna in curs am primit un program de 193 de ore lucru in ... (vezi toată discuția)