avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ore suplimentare

Luna aprilie am lucrat 240 ore dar nu am fost platit decit pentru 168 ,compensare cu zile libere nu este posibil din lipsa de personal ,in Mai o sa am tot 240 ore.
Ce este de facu ?
Cel mai recent răspuns: vio.micle , utilizator 18:23, 21 Mai 2016
In situatia in care compensarea orelor suplimentare nu este posibila in termen de 60 de zile calendaristice de la efectuarea acestora, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu, corespunzator duratei acesteia.

Sporul pentru munca suplimentara se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

Art. 123 C.mun.
(1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. (1), se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recompensare ore suplimentare blaulilien blaulilien Exista in legislatia muncii un termen de prescriere, ( adica un numar de ani dupa care acestea nu mai sint valabile ) pentru orele suplimentare acumulate pe ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare ContSters75649 ContSters75649 lucrez la o firma de paza si protectie si lucrez pe luna cate 240 de ore adica 10 zile a cate 24 de ore .ce depaseste aceste ore pute ti sa -mi spune ti cum ar ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)