avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie alimentara

Buna.
Daca un copil are peste 18 ani si urmeaza cursurile unei facultati, poate cere plata pensiei alimentare inainte ca divortul sa se fi pronuntat? Cererile au fost depuse la diferenta de o zi, dar stiu ca plata pensiei alimentare se va face odata cu depunerea cererii!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:21, 22 August 2015
divortul cui ? al parintilor ? Nu are nicio legatura pensia majorului cu divortul parintilor.
copilul poate cere pensie de la ambii parinti
divortul este solicitat de mama contra tatalui. pensia alimentara este solicitata de catre copil de la tata!
Tocmai, nu are legătură una cu alta. E treaba mamei pt ce îl cheamă pe tatăl dvs în instanta, dvs îl chemați pt pensie, o puteți face oricând, în timpul căsătoriei celor doi părinți, în timpul divorțului, după divorț. Important e sa îndepliniți condițiile cerute de lege, sa fiți student și sa nu va întrețineți prin munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult un sfat!!! ralu_26 ralu_26 buna ziua ma numesc Raluca si am o mica nelamurire;doresc sa stiu daca pensia alimentara se acorda daca esti inscris la o forma de invatamant superior ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare VladutArdelean VladutArdelean Am 21 si sunt student al Facultatii de Stiinte Politice , Administrative si ale Comunicarii , UBB , Cluj Napoca.Parintii mei sunt divortati de mai bine de 18 ... (vezi toată discuția)
Despagubire dupa neplata pensiei alimentare Elena2212 Elena2212 Buna seara. Am 18 ani, parintii mei au divortat in urma cu aproximativ 10 ani, iar eu am ramas in custodia mamei mele, cu care am plecat din apartamentul in ... (vezi toată discuția)