avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata penaiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata penaiei alimentare

Buna ziua! Copilul meu a implinit 18 ani in 10 iunie 2009.Este diagnosticat cu handicap GRAV.Tatal biologic afost obligat de instanta judecatoreasca la plata unei pensii alimentare de 90 ron.La ora actuala mai are de plata suma de 500 ron.Ultima plata a fost facuta in data de 2 februarie 2009.Nu am primit nici un raspuns pozitiv in urma incercarilor mele da a-l contacta.Doresc sa ma indrumati sa pot recupera suma restanta.Mentionez ca in ultimi 6 ani platile au fost neregulate si ia interval mar
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 13:32, 13 Iulie 2009
prin actiune in pretentii...in instanta.
si o plangere penala nu ar strica dar mai repede gasiti rezolvarea in prima varianta.

av.m.vasilescu
Mergeti cu sentinta la un executor judecatoresc, incercati in acest fel o obtinere mai rapida, intru cat pe instanta nu se poate, aveti deja o sentinta in acest sens.
Sau mai puteti formula o plangere penala pentru abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon kaa 1 kaa 1 .. de familie nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani. intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)
neplata pensie alimentara comar comar buna ziua . pe data de 22.06.2009 am introdus cererea la judecatorie pt incredintare minor ,sentinta castigata (irevocabila)la data 28.01.2010,din care reiese ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie indiraindii indiraindii Exista o hotarare prin care se recunoaste divortul si un acord facut intre parti prin care una dintre parti se obliga la plata pensiei de intretinere pt minori ... (vezi toată discuția)