avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cont si card cabinet medical
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cont si card cabinet medical

Sunt angajat la firma x si am si un cabinet prin care ofer consultanta la alte firme. Zilele trecute mi-am facut un cont la o banca pe cabinetul medical (sa pot plati mai usor darile la stat), si am primit si un card bancar.
Intrebarea mea este: pot sa folosesc acest card la cumparaturi? (supermarket, combustibil, etc.).
Dimineata, la un magazin de cartier vanzatoarea a refuzat cardul pe motiv ca trebuie sa faca factura ca sa justific cheltuielile din cauza ca pe card scrie la titular cabinet medical.......
Cel mai recent răspuns: oms , utilizator 11:38, 24 August 2015
E corect cum vi s-a spus. Cu cardul pe CMI nu puteti sa faceti plati pe persoana fizica pentru ca toate documentele (factura, bon fiscal) trebuie sa le bagati in contabilitatea CMI si astea nu au legatura cu activitatea de acolo.
Pai eu nu inteleg o chestie: eu platesc 16% impozit pe venit si am facut contul asta ca sa ma ajute la plata acestui impozit, impozit pe care-l platesc in baza CNP-ului (toate deciziile de impunere au fost emise pe baza CNP). Alte cheltuieli deductibile nu am (telefon, masina, etc.). Adica eu daca pun niste bani in contul asta si sa zicem se strang 2 miliarde de lei vechi eu nu pot sa folosesc acesti bani? Adica e mai bine sa inchid contul, sa primesc banii pe contracte numerar, sa platesc taxele si impozitele stand la cozi interminabile si restul sa-i cheltui cum vreau eu, nu?
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
oms, utilizator
Pe acel cont deschis pe CMI depuneti bani ca aport in contabilitatea cabinetului si faceti incasari si plati pentru impozite si furnizori ai cabinetului. Toate aceste operatiuni le inregistrati in RJIP al cabinetului.
Nu are legatura cu banii personali si nici cu un cont de economii. Pentru asta va faceti un cont pe persoana fizica.
Ok. Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual sanda2902 sanda2902 Buna ziua. Doresc sa imi infiintez un CMI-cabinet medical individual . Va rog sa ma lamuriti in privinta taxelor si impozitelor pe care le voi avea de plata la ... (vezi toată discuția)
Autoturism inmatriculat pe cmi Amitrica Amitrica Sunt medic de familie si am cumparat acum cinci ani un autoturism pe care l-am inmatriculat pe CMI. As dori sa trec masina pe numele meu sau al sotiei ca ... (vezi toată discuția)