avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIRE DIN CONCEDIU CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIRE DIN CONCEDIU CRESTERE COPIL

Buna ziua
Pe data de 20 iulie mi se termina concediu de crestere copil si societatea unde lucrez mi-a propus un contract de munca part time. Societatea la care lucrez este un SA.
Daca refuz aceasta oferta ce se poate intampla si vreau cu 8h ce se intampla ?
Daca refuz incadrarea cu 8h si ei nu vor sa mi dea incadrarea cu 8h ei sunt obligati sa desfiinteze postul iar acest lucru se realizeaza numai prin convocarea adunarii generale
eu pot sa iau somaj in cazul in care ei desfiinteaza postul daca sunt din crestere copil?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:43, 16 Iulie 2009
In mod legal nu va pot sili sa a cceptati un contract parte time caci contractul dv. a fost numai suspendat pe perioada cresterii copilului. Daca desfinteaza postul ca urmare a restructurarii urmeaza a fi trecuta in somaj cu luna urmatoare celei in care are loc restructurarea si dupa expirarea termenului de preaviz.
daca eu refuz postul de part time si societatea nu vrea sa-mi dea full time ei sunt obligati sa desfiinteze postul?
Va citez din CCMUNN 2007-2010
Art. 72. - (1) CIM se poate modifica in ceea ce priveste felul muncii, locul muncii si drepturile salariale prin acordul partilor sau din initiativa uneia dintre parti, in cazurile prevazute de Codul muncii.
(2) Refuzul salariatului de a accepta o modificare a clauzelor referitoare la felul muncii, locul muncii sau drepturile salariale nu da dreptul celui care angajeaza de a proceda la desfacerea unilaterala a CIM pentru acest motiv.
(3) Delegarea si detasarea salariatilor se fac in conditiile prevazute de lege, cu drepturile prevazute in prezentul contract.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca ati lucrat 12 luni inainte de intrarea in CCC.

Alte discuții în legătură

Salariul dupa terminarea ccc alexadutu alexadutu cu ce salariu voi fii incadrata dupa ce termin concediu pana la 2 ani ? iar daca firma se desfinteaza voi beneficia de somaj ? in ce lege sa ma uit si eu ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie moni89 moni89 Buna dimineata, am si eu nevoie de cateva lamuriri va rog. Sunt in concediu crestere copil, va trebui sa imi reiau activitatea in luna iulie a.c pentru a ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu crestere copil 2 ani iban iban la revenirea din concediul de crestere a copilului, care sunt prevederile legale referitoare la obligatia angajatorului de a oferi acelasi loc de munca? (vezi toată discuția)