avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contract cesiune actiuni de la PJ romana
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contract cesiune actiuni de la PJ romana

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati cu o inregistrarile contabile privind un contract de cesiune de actiuni pentru societatea Z.
Situatia este urmatoarea:
- societatea X detine un numar de actiuni la societatea Y
- societatea X cedeaza societatii Z o parte a actiunilor (aprox. 60%) detinute la societatea Y
- societatea Z achita in transe contravaloarea acestor actiuni.

In cazul in care valoarea contractului de cesiune este mai mica decat valoarea actiunilor detinute la societatea Z, la cine se impoziteaza castigul?
Societatea Z nu ar trebui sa intre in posesia unui document de la Registrul Cometului prin care devine actionar la societatea Y?

De asemenea, ce inregistrari se fac in cazul in care societatea A face o plata la o societate B in numele societatii C. Intre A si C nu exista nici un raport.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Preluare datorie caprice caprice Buna ziua, daca o societate x are o datorie fata de o alta societate y, si x cedeaza datoria catre societatea z , ce fel de contract ar fi cel mai bine de ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)