avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Problema certificat fiscal !
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Problema certificat fiscal !

Buna ziua ! Recent am cumparat o masina de la un intermediar care acum nu imi poate da certificatul fiscal necesar pentru a o inmatricula pe numele mamei . Detin certificatul fiscal ( din August 2014 ) al primului proprietar dar intermediarul nu imi poate da acest act pe motiv ca are datorii la stat ( undeva la 7000 RON spune el ) . In afara de procedura cu instanta de judecata pot proceda in felul urmator ? :
-- Mama sa-mi vanda mie masina cu contract de v/c
-- Sa inregistreze masina la primarie platind impozitul
-- Si sa-mi elibereze mie certificat fiscal pentru a o inmatricula .

** Se poate proceda in acest fel ? Cam ce suma ar reprezenta impozitul din August 2014 - > August 2015 ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: neagu11 , utilizator 15:16, 24 August 2015
Nu aveti cum sa il dati in judecata pentru a va da fiscalul. El nu avea cum sa va vanda acea masina.
E ca si cum mama nu a achizitionat. Nu are cum sa va vanda dvs.
Eventual sa il amenintati cu o plangere penala, poate isi plateste impozitul si va da certificat fiscal. Valabilitatea este de 30 de zile.
Multumesc de raspuns .
Dotoriile sunt in jur de 7000 Ron cum am spus , e o suma considerabila, daca nu poate sau nu vrea cum as putea sa rezolv acest lucru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto fara certificat fiscal diana1811 diana1811 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie legat de situatia urmatoare: Am cumparat o masina de la un intermediar (persoana nu este trecuta ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto cumparat de la intermediar ContSters157988 ContSters157988 Salut, O problema cu care am vazut ca se confrunta multi. Am cumparat si eu o masina de la un intermediar din Ploiesti. El nu este trecut in cartea masinii ... (vezi toată discuția)
Nedumerire noua taxa mediu simioana69 simioana69 Buna ziua, in luna august am achizitionat o masina adusa din Germania,din zona Timisoara, i am scos 3 rinduri de numere rosii si concomitent am actionat ... (vezi toată discuția)