avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces-Verbal al Adunării Generale al unei Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces-Verbal al Adunării Generale al unei Asociatii afisat la Avizier dupa 3 luni, nedatat !

Procesul-Verbal al Adunării Generale al Asociatiei noastre s-a afisat la Avizier, în sfarsit, după 3 luni, dar nedatat.
Problema e ca deja au aplicat Fondurile de Reparatii si de Rulment. fără a aduce totul la cunostinta proprietarilor, mai ales a celor care n-au fost prezenti, multi neînțelegând pe ce bază s-au cerut acesti bani, chiar cu 2 luni în urmă.
Plus multe alte Hotărâri luate după Adunarea Generala, proprietarii stiind că s-a votat altceva, sau ce s-a votat, în sedintă s-a stiut ca fusese altceva, nu ceea ce e în procesul-verbal afisat după ... 3 luni.
Stiu că noua lege a Asociatiilor obligă să se afiseze Hotărârile Ad. Gen. în maxim 7 zile de la adoptarea lor. Dar legea mai obligă si sa se treacă si data pe acel proces-verbal, ceea ce la noi nu s-a făcut.
Nu ar fi un cumul de ilegalități aici, sau mă înșel ?
Stiti ce-ar putea să facă cei care conduc asociatia ? Să spună că au afisat Hotărârile Ad. Gen.cu vreo 2 luni înainte, si astfel să nu se poată contesta de catre nimeni în cele maxim 45 zile de la acea ședință a Ad. Gen.
Ce putem face, mai ales privitor la dată, cum putem verifica ziua afișării acelui proces-verbal, stiind că nu ne dau voie să vedem niciun act al A.P. ? Chemăm Politia, sau avem alte solutii cu sanse mari de succes ?
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 15:39, 10 Octombrie 2015
Nu va obositi sa sesizati autoritatea politiei,care nu are competenta sa va ajute in clarificarea si solutionarea problemei cu care va confruntati
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu exista posibilitatea amiabila de clarificare situatie,
sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din cadrul primariei locale
Pentru a preintampina situatia in care asociatia ar incerca sa prezinte data certa afisare hotarari adoptate de catre adunarea generala,realizati plansa foto a anunutului existent la avizier
Succes !
Nu ar trebui să nu fie valabil acel Proces-Verbal cu Hotărârile Adunării Generale, care nu are trecută nicio dată pe el, posibil pentru a face pe cei care contestă acele hotărâri să aibă surprize să le spună că a afișat P-V acum o lună, să zic ?
"ynocentta", dacă facem o poză a acelui proces-verbal, cum dovedim când s-a afișat ?
Am promisiunea a câțiva proprietari, care vor să fie martori la eventualul proces.
E clar că dacă președintele A.P. & Co. a afișat acest proces-verbal după aproape 3 luni de la Ad. Gen., şi ne-datat, are cam multe de ascuns !
E legal să pui proprietarii să plătească Fond de Rulment şi Fond de Reparații de acum 2 luni, odată ce n-ai respectat un articol din Legea 230/2007, care spune că trebuie să informezi în scris proprietarii la Avizier ?
Dacă nu ai înștiințat, eu zic că nu trebuia să ceri oficial bani pentru vreun fond, pentru că aproape 1/2 dintre proprietari sunt plecați din localitate şi nu aveau de unde să știe despre acele hotărâri.
Legea nouă a Asociațiilor clarifică acest aspect, obligând ca procesul-verbal al Ad. Gen. să fie afișat în maxim 7 zile !
Eu zic că e puțin cam ilegal să afișezi la Avizier Hotărârile Adunării Generale după 3 luni, mai ales că s-au luat decizii care au implicat plata unor Fonduri pe care multi nu le știuseră (au fost prezenți la ședință 30 din cei aproape 500 de proprietari !). Deci, președintele a aplicat niște hotărâri majore, fără să le aducă la cunoștință tuturor proprietarilor, conform Legii 230/2007, Art.25, alin. (4) Hotărârile Adunărilor Generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociației de proprietari, se semnează de către toți membrii comitetului executiv și se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.
E adevărat, nu se specifică în lege termenul de afișare a procesului-verbal al Adunării Generale, dar nici să se facă la 3 luni de la convocarea ei, pentru că acele hotărâri trebuiau arătate tuturor cât mai rapid, să zicem, în maxim 2 săptămâni, pentru că e vorba de bani ceruți în plus !
Noua lege a Asociațiilor de Proprietari care va înlocui Legea 230/2007 (una dintre cele mai slabe și interpretabile legi făcute vreodată) va face ceva ordine din acest punct de vedere, și va obliga pe cei care conduc Asociația să afișeze la Avizier în maxim 7 zile procesul-verbal, altfel se interpretează că se face ceva ilegal, pe ascuns, cu acele hotărâri care s-au modificat pe ascuns, mai ales datorita zecilor sau sutelor de Împuterniciri pe care le folosesc după bunul plac unii președinți de A.P. Art. 47 din noua Lege va spune că:
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult încă un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează; o copie a împuternicirii se atașează procesului verbal al ședinței; f) președintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale

La fel, nu se vor mai putea folosi de către președinți sau de către alți angajați ai Asociațiilor de Proprietari Împuterniciri en-gros, ci se vor limita la maxim un vot în plus pentru un proprietar care nu poate fi prezent la ședința Ad. Gen. Dar, completez eu ... ar trebui ca persoana care îi deleagă votul altui proprietar sau angajat al A.P., să aducă și dovezi că e în imposibilitate de a se deplasa, sau că e plecat din localitate. Nu e de joacă cu voturile astea, e exact ca și cu voturile politice, ați văzut ce a pățit Liviu Dragnea.
Să zicem că nu am reuși să avem șanse de izbândă în Justiție cu această afișare după 3 luni a procesului verbal, dar eu zic că vom avea șanse să anulăm acea ședință datorită faptului că acea Adunare Generală re-convocată a avut loc la 14 zile de la prima Ad. Gen. (în loc de maxim 10 zile !), dar și pentru faptul că Adunarea Generala din 2015 n-a avut loc în primul trimestru, așa cum zice clar Legea 230/2007, ci chiar aproape de sfârșitul celui de-al doilea trimestru, aproape de 1 Iunie 2015.
Conform Normelor de aplicare a Legii 230/2007 (H.G. nr.1588 din 2007):
Art. 14. - (1) Proprietarii membri ai asociației de proprietari se întrunesc în adunări generale ordinare sau extraordinare.
(2) Adunarea generală ordinară are loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru. Convocarea se asigură de președintele sau de comitetul executiv al asociației de proprietari.
(5) Adunarea generală a asociației de proprietari poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentant legal. Dacă nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toți membrii asociației de proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenți, prin votul majorității acestora. Dovezi ale convocării și reconvocării constituie afișul de la avizier și tabelul nominal convocator cu semnături.

SPERĂM SĂ SE APLICE ȘI ÎN CAZUL ASTA LEGILE, PENTRU CĂ NU MAI TERMINĂM ODATĂ CU ABUZURILE DIN PARTEA CELOR CARE CONDUC ASOCIAȚIILE DUPĂ BUNUL PLAC ȘI CARE „DOMNESC” DUPĂ PROPRIILE LEGI, „BUZUNĂRIND” SUTE DE PROPRIETARI NEVINOVAȚI CĂ AU OAMENI INCOMPETENȚI CARE LE GESTIONEAZĂ BUGETUL ȘI PE CARE-I ȘI PLĂTESC DESTUL DE „REGEȘTE” PENTRU CEEA CE FAC.
ynocentta a scris:

Nu va obositi sa sesizati autoritatea politiei, care nu are competenta sa va ajute in clarificarea si solutionarea problemei cu care va confruntati
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu exista posibilitatea amiabila de clarificare situatie,
sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din cadrul primariei locale
Pentru a preîntâmpina situatia in care asociatia ar încerca să prezinte data certa afisare hotărâri adoptate de către adunarea generala, realizati plansa foto a anunutului existent la avizier
Succes !

Am deja o somaţie de la Poliţie către această preşedintă de Asociaţie care o face pe mica "dictatoare", bazându-se doar pe legi proprii. Vedeţi documentul TRIMIS DE COMANDANTUL POLIŢIEI, pe care aceasta neagă că ar fi existat (!?): [ link extern ]
aşa e, Poliţia m-a trimis la Primărie sau în Instanţă, dar eu zic că ar putea face ceva împotriva acesteia, pentru că abuzurile ei continuă şi mai mult !
Ynocentta a scris "Pentru a preîntâmpina situatia in care asociatia ar încerca să prezinte dată certă afisare hotărâri adoptate de către adunarea generala, realizati plansa foto a anunutului existent la avizier".
Am făcut deja o acţiune în Justiţie exact la termen, luni, în a 45-a zi de la afişarea la Avizier a Procesului-Verbal de pe 19.08.2015 (după aproape 3 luni de la convocarea Adunării Generale !).
VEDEŢI AICI PROCESUL-VERBAL AFIŞAT LA AVIZIERUL DIN CELE 28 DE SCĂRI ALE CELOR 9 BLOCURI, CELOR 458 DE PROPRIETARI: [ link extern ]
Dacă preşedinta a aplicat acele Hotărâri ale Ad.Gen. anterior aducerii la cunoştinţa tuturor proprietarilor, şi nici n-a datat acel proces-verbal, nu e cam ilegal ?
Nu mai zic de faptul că a convocat Ad. Gen. Reconvocată la 14 zile de la prima Ad. Gen., nestatutară din lipsă de cvorum, încălcând art.24 alin.(2) din Legea 230/2007 care zice că trebuie după maxim 10 zile, şi de faptul că numai pe numele Casierei s-au găsit zeci de Împuterniciri, ceea ce pare un mic-mare Conflict de Interese (dacă aveau împuterniciri oricare dintre proprietari, alşii decât cei angajaţi la A.P., era mai puţin dubios).
1-Cele 2 linkuri nu pot fi deschise
2-Ce someaza politia ,atat timp cat timp cat nu are autoritatea si competenta sa se implice in activitatea asociatiilor de proprietari ?
3-
noua Lege va spune că:

Nu mai invocati propuneri legislative
Daca invocati netemeinicia si nelegalitatea actelor si actiunilor reprezentantilor legali ai asociatiei de proprietari,intemeiati-va motivatia pe dispozitiile in vigoare
4-
Dacă preşedinta a aplicat acele Hotărâri ale Ad.Gen. anterior aducerii la cunoştinţa tuturor proprietarilor, şi nici n-a datat acel proces-verbal, nu e cam ilegal ?

Asupra legalitatii se poate pronunta numai instanta de judecata
Daca apreciati ca aplicarea acelor hotarari care nu au fost aduse la cunostiinta proprietarilor v-au cauzat prejudicii,aveti dreptul sa sesizati oficial autoritatile

Alte discuții în legătură

Hotărâre a adunării generale contestată în termen de 45 de zile - vrem detalii şi termene maxime zxc1 zxc1 Suntem câţiva proprietari care vrem să dăm în judecată conducerea unei Asociaţii de Proprietari pentru a contesta în totalitate o Adunare Generală ... (vezi toată discuția)
Unde şi cum se poate contesta o adunare generală re-convocată dintr-o asociaţie de proprietari ? asd1 asd1 Unde şi cum se poate contesta o Adunare Generală re-convocată dintr-o asociaţie de proprietari, datorită faptului că nu s-au respectat legile ... (vezi toată discuția)
Hotărârile adunării generale neafişate la avizier nici după 45 de zile - e ilegal ? asd1 asd1 Ce se poate face dacă Hotărârile Adunării Generale re-convocate acum aproape 45 zile nu s-au afişat nici acum, mai ales că \\"re-convocata\\" s-a ... (vezi toată discuția)