avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

sunt nascuta in 1960,am lucrat la combinatul chimic pana in 1996----adunati atunci 23 de ani si 11 luni,---in 1996 am iesit la pensie de boala ,de 5 ani boala s-a agravat gradul 1,dar tot ma revizuieste din 2 in 2 ani,---va rog sa-mi spuneti cand as putea de drept sa ies la pensie?--va multumesc anticipat.

[Mesaj editat – Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar.]
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:31, 25 August 2015
Precizati:
Luna nasterii
Stagiul total de cotizare din ultima decizie
Data nasterii 30 03 1960.Conform deciziei din 27 03 1996 eu am stagiul de cotizare de 16 ani 10 luni .
Limita de varsta la 61 de ani si 8 luni.
Veti merge la revizuire pana la impliniirea varstei standard de 61 de ani si 8 luni,deorece nu indepliniti conditia de stagiu complet de 31 de ani si 8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

conditii de pensionare steluta60 steluta60 am 54 de ani si mai putin de 10 ani vechime in munca.in prezent lucrez cu contract.as dori sa stiu daca pot iesi la pensie folosindu-ma de vechimea sotului ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ilie1958 ilie1958 buna ziua ma puteti ajuta cu o intrebare vreau sa ma pensionez anticipat am 55 ani implinitii si vechime de munca 28 ani avetii idee la ce vechime pot pune ... (vezi toată discuția)
Vârstă pensionare Mentarece Mentarece Sunt profesoară din anul 1985 și aș dori să mă pensionez, menționez că sunt născută în anul 1960. Mă pot pensiona mai repede cu 3 ani? Ce lege mi se ... (vezi toată discuția)