avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua - stabilirea locuinței copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua - stabilirea locuinței copiilor

buna ziua am o interbare si sper ca o sa ma poate ajuta cineva cu un sfat. Eu am 36 de ani si sunt casatorit cu nevastamea de 7 ani dar stam impreuna de 11 ani avem doi copi doi baietei una de 3 ani si una de 9 ani. Acuma de o luna si nevastamea a plecat cu un baiat de 19 ani si o lasat copii acasa, a plecat din bunavoie nu am batut niciodata in cei 11 ani cit am stat cu ea. Eu am ramas cu 2 copi acasa la soacramea pentru ca cla soacramea am locuit , o luna de zile nevastamea a fost de 2 ori la vizita la copi si o data a sunat la tel sasi vada ce fac desi sta la vro 5 km de copi. Acuma ea sia gindit ca vrea sa duca copii in vizita la noua sa iubit stiu ca nu am niciun drept sa nu las copii sasi duca dar as vrea sa stiu ca ar exista vro posibilitate ca sa dau la tribunal sami incredintese copii fara sa pornesc divortul . mi frica ca o sasi retina copii la ea si nu o sa pot recupera astazi am fost la politia sa intreb care sunt caile in caz casi retine copii si mia dat un raspuns ca nu poate face nimic pina cind nu are o sentinta de la tribunal deci as vrea sa stiu daca exista vro cale sami incredinteze copii tribunalul fara divort daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns amanuntit ca ce ar trebui sa fac
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:25, 24 August 2015
Buna ziua,
Stabilirea domiciliului copiilor la dvs se poate cere si in situatia in care sotii sunt despartiti in fapt, si deci nu mai locuiesc impreuna.
Solutia este sa introduceti cat mai curand o astfel de cerere la judecatoria de la domiciliul actual al copiilor.
De asemenea, puteti solicita ca vizitarea copiilor sa se faca dupa un anumit program, inclusiv sa cereti ca vizitele sa se faca doar la domiciliul copiilor/ sub supravegherea unei persoane din familie, justificat de situatia de fapt si de moralitatea indoielnica a mamei.
multumesc frumos pentru raspuns si daca introduc o astfel de cerere la judecatoria atuncia nevastamea osa poate duce copii la ea dar nu o sa aiba dreptul sa retina
Desigur.Nu trebuie sa divortati, poate ca intre timp sotiei ii trece si revine la dvs. Prin sentinta dvs. solicitati judecatoriei :
- autoritatea parinteasca exclusiva(cu toate ca s-ar putea sa nu va acorde decat in comun, conf.Noului Cod Civil),
- domiciliul copiilor sa fie stabilit la domiciliul dvs.(intrucat sotia a parasit caminul conjugal), cu toate ca avand domiciliul comun cu soacra, sotia poate sa motiveze ca vine in vizita la mama sa, unde implicit isi vede copii, si
- programul de vizita.
Sotia va trebui sa puna in aplicare strict sentinta judecatoreasca cu vizitele pe care le conveniti amandoi, de comun acord. Aveti grija sa mergeti la judecatorie sa investeasca sentinta cu formula definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)
Acte din oficiu pentru o locuinta cumparata fara contract in urma cu 26 ani la care cumparatorul a decedat adyr adyr Socrul meu a cumparat o casa fara contract in urma cu 26 de ani si am inteles ca se pot da acte din oficiu daca esti trecut la rol la primarie cu o vechime de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori din afara casatoriei codreank_30 codreank_30 Buna ziua! As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, in legatura cu o problema legata de doi copii din afara casatoriei. Am doi baietei gemeni care sunt in ... (vezi toată discuția)